Svet 0

02.03.2024.

15:55

Dve zemlje igraju važnu ulogu: "Ruski gas ide preko nas"

Bugarska i Turska ostaće pouzdani tranzitni putevi za isporuku gasa Mađarskoj, obezbeđujući energetsku bezbednost zemlje.

Izvor: Tanjug

Dve zemlje igraju važnu ulogu: "Ruski gas ide preko nas"
shutterstock, Fly Of Swallow Studio

Podeli:

To je izjavio mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto posle bilateralnih razgovora sa bugarskim i turskim predsednicima, Rumenom Radevom i Redžepom Tajipom Erdoganom, na marginama Diplomatskog foruma u Antaliji.

Dve zemlje igraju važnu ulogu u obezbeđivanju isporuka gasa Mađarskoj, što će "sigurno" tako i ostati s obzirom na to da Mađarska već dobija gas iz Rusije preko Turske, Bugarske i Srbije, rekao je on, preneo je MTI.

"I bugarski i turski predsednik izrazili su jasan stav i obećali da će njihove zemlje obezbediti pouzdan tranzitni put za nas u narednim godinama", rekao je Sijarto.

On je pozdravio to što je sa Turskom potpisan sporazum prema kojem će ta zemlja u drugom i trećem kvartalu ove godine isporučiti Mađarskoj 275 miliona kubnih metara gasa.

Sijarto je rekao da će Mađarska biti prva zemlja, pored suseda Turske, koja će uvoziti turski gas.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

8 h

Svet

Oglasila se Rusija: "Biće promena"

Izmene poreskog zakona u Rusiji, koje je predložilo ministarstvo finansija te zemlje, uticaće na donošenje odluke o određivanju referentnih kamatnih stopa, objavila je Ruska centralna banka, a preneo je danas Interfaks.

22:16

29.5.2024.

20 h

Podeli: