Svet 2

18.04.2024.

18:03

Mali se u Vašingtonu sastao sa čelnicima MMF-a, Bo Lijem i Alfredom Kamerom FOTO

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas u Vašingtonu, na odvojenim sastancima, sa zamenikom direktora Međunarodnog monetarnog fonda Bo Lijem i direktorom Departmana za Evropu MMF-a Alfredom Kamerom.

Izvor: Tanjug

Mali se u Vašingtonu sastao sa čelnicima MMF-a, Bo Lijem i Alfredom Kamerom FOTO
Milos Tesic/ATAImages

Podeli:

"Pokušaćemo da vidimo na koji način da i dalje raste naša Srbija, u smislu da ubrzamo naš rast kada su sve privredne grane u pitanju i kako Međunarodni monetarni fond može da nam u tome pomogne", rekao je Mali pred početak sastanka.

Na sastancima Malog sa visokim zvaničnicima MMF prisustvovao je i šef Misije MMF za Srbiju Donal Mekgetigan.

Mali je započeo posetu Vašingtonu u okviru trodnevnog učešća na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke.

Prolećni sastanak MMF-a i Svetske banke počeo je u ponedeljak, 15. aprila i traje do subote, 20. aprila, a diskutovaće se o svetskoj ekonomskoj perpsektivi, iskorenjivanju siromaštva, ekonomskom razvoju i efikasnosti pomoći, kao i u prenjama po globalnu ekonomsku stabilnost.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: