Svet 1

18.04.2024.

12:24

Ništa od smanjenja kamatnih stopa?

Najveća pretnja potencijalnom smanjenju kamatnih stopa u Evrozoni su tenzije na Bliskom istoku, izjavio je danas član upravnog odbora Evropske centralne banke (ECB) Robert Holcman.

Izvor: Tanjug

Ništa od smanjenja kamatnih stopa?
Shutterstock, Doubletree Studio

Podeli:

"U ovoj fazi, mislim da je najveća pretnja geopolitika, jer smo videli šta se dogodilo na Bliskom istoku", rekao je Holcman za Si-En-Bi-Si na marginama prolećnog sastanka Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu.

Njegovi komentari su u skladu sa stavovima drugog člana upravnog odbora Evropske centralne banke Olija Rena koji je istakao da su najveći rizici za monetarnu politiku rat u Ukrajini i tenzija između Irana i Izraela.

Predsednica ECB Kristin Lagard izjavila je juče da se banka približava odluci o smanjenju kamatnih stopa i navela da inflacija u Evrozoni pada u skladu sa očekivanjima.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: