Svet 0

16.04.2024.

17:56

Tesla demantuje da će u Berlinu otpustiti više od 3.000 radnika

Tesla razmatra ukidanje radnih mesta u svojoj gigafabrici kod Berlina, potvrdila je portparolka pogona u utorak, ali je negirala medijske navode da se radi o više od 3.000 radnika.

Izvor: dpa

Tesla demantuje da će u Berlinu otpustiti više od 3.000 radnika
shutterstock, BoJack

Podeli:

Gigantski proizvođač električnih automobila je ranije saopštio da planira otpuštanje 10 odsto zaposlenih širom sveta.

Vlasnik Tesle Ilon Mask je naveo da redukciju radne snage za oko 14.000 ljudi diktira prodaja električnih vozila na globalnom tržištu.

"Uvereni smo da samo efikasna i rasterećena organizacija može dobro da se nosi sa budućim izazovima. Iskustvo ukazuje da takav pristup doprinosi uspehu", rekla je predstavnica berlinske fabrike.

Teslina gigafabrika se nalazi u mestu Grinhajde, nadomak Berlina.

Prema saopštenju predstavnice, fabrika će eventualnom otpuštanju pristupiti u skladu sa zakonom o radu i uz učešće saveta radnika.

Pritom, od 3.000 radnih mesta iz medijskih izveštaja je "potuno neosnovan", dodaje se u saopštenju.

Gigafabrika u Grinhajdeu trenutno zapošljava više od 12.000 ljudi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

22 h

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

7 h

Svet

Oglasila se Rusija: "Biće promena"

Izmene poreskog zakona u Rusiji, koje je predložilo ministarstvo finansija te zemlje, uticaće na donošenje odluke o određivanju referentnih kamatnih stopa, objavila je Ruska centralna banka, a preneo je danas Interfaks.

22:16

29.5.2024.

19 h

Podeli: