Svet 2

09.04.2024.

9:58

Turska uvodi ograničenja Izraelu

Tursko ministarstvo trgovine objavilo je danas da ukida izvoz proizvoda iz 54 kategorija u Izrael sve dok ne dođe do prekida vatre u Pojasu Gaze.

Izvor: Tanjug

Turska uvodi ograničenja Izraelu
EPA/ERDEM SAHIN

Podeli:

Ograničenje izvoza najavljeno je nakon što je u ponedeljak Izrael odbacio zahtev Turske da se pridruži međunarodnim naporima vazdušnih pošiljki humanitarne pomoći za stanovnike Pojasa Gaze, a ograničenja na izvoz uključuju, između ostalog, proizvode od gvožđa i čelika, opremu i proizvode za građevinu i mašine, prenosi Tajms of Izrael.

Turska, koja je osudila Izrael zbog ofanzive u gusto naseljenom Pojasu Gaze i pozvala na hitno primirje, poslala je od početka rata između Izraela i Hamasa desetine hiljada tona humanitarne pomoći za civile u okupiranoj palestinskoj enklavi.

Sjedinjene Države su prošlog meseca počele da šalju pomoć u Gazu vazdušnim putem zajedno sa Holandijom, Francuskom, Španijom i drugim zemljama.

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: