Svet 2

07.04.2024.

11:33

Nakon 125 godina, ovo zanimanje u Rusiji će iščeznuti?

Ovog leta Moskva će uvesti tramvaje bez vozača, rekao je zamenik gradonačelnika glavnog grada Rusije Maksim Liksutov.

Izvor: Tanjug

Nakon 125 godina, ovo zanimanje u Rusiji će iščeznuti?
Shutterstock/Try_my_best

Podeli:

"Vlada Moskve razvija tehnologiju za upravljanje tramvajem bez vozača. Tramvaj je isproban u depou, a ovog leta će na ulice Moskve izaći u bespilotnom režimu. Jasno je da će vozač u početku biti tu, ali ubudućne verujemo da može da radi potpuno automatski", rekao je on novinarima, preneo je Interfaks.

Kako je dodao zamenik gradonačelnika, on se nada da će se u narednih nekoliko godina povećati broj ovakvih automobila u bespilotnom režimu.

Ranije je gradonačelnik Sergej Sobjanjin rekao da će u Moskvi do 2030. godine značajan deo tramvajske mreže postati automatski.

Moskovski tramvaj je 6. aprila proslavio 125 godina od pokretanja.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

1 d

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

10 h

Podeli: