Srbija 0

21.06.2024.

19:09

Posebne mere zaštite tokom rada u rudniku zbog visokih temperatura

U rudniku Čukaru Peki kod Bora uvedene su posebne mere zaštite radnika pri obavljanu posla na visokim temperaturama, saopštila je danas kompanija Srbija Ziđin Majning.

Izvor: Tanjug

Posebne mere zaštite tokom rada u rudniku zbog visokih temperatura
EPA-EFE/Maria Senovilla

Podeli:

"Preporučuje se obavljanje težih poslova u ranim jutarnjim i večernjim satima, kako bi se izbeglo izlaganje suncu u najtoplijem delu dana, a kompanija je obezbedila hladne napitke, voće i letnju zaštitnu opremu, kako bi se radnicima omogućio bezbedan i produktivan rad tokom letnjih meseci", rekao je zamenik supervizora u sektoru za ekologiju i zaštitu životne sredine Darko Nestorović.

Iako rudari u najmlađem rudniku u Srbiji rade pod zemljom i nisu direktno izloženi suncu, Srbija Ziđin Majning napominje da poštuje  organizacione i tehničke mere.

"U rudniku je i tokom leta, kao i tokom ostalih godišnjih doba važna ventilacija, a možemo reći da je provetrenost rudarskih komora i hodnika dobra, dok kada je reč o merama, primenjujemo češće pauze, a kolegama dostavljamo vodu i druge hladne napitke, kao i voće", kaže inženjer za bezbednost u ovom rudniku Nenad Pandurović.

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Srbija dobija novu saobraćajnicu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će polovinom novembra biti izdata građevinska dozvola za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe" i da bi radovi mogli da počnu već do kraja godine.

20:30

14.7.2024.

1 d

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

6 h

Svet

Putin doneo odluku

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

14:37

14.7.2024.

1 d

Podeli: