Srbija 4

13.05.2024.

9:19

Nekad fabrika koja je "hranila" grad, danas tržni centar

Na mestu nekadašnje čuvene fabrike čokolade Simka iz Vranja nići će tržni centar. To se vidi iz urbanističkog projekta koji je Grad vranje stavio na javnu prezentaciju.

Izvor: eKapija / B. P.

Nekad fabrika koja je "hranila" grad, danas tržni centar
EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Podeli:

Urbanistički projekat podrazumeva rekonstrukciju, sanaciju, adaptaciju i prenamenu proizvodnog objekta između Ulice omladinskih brigada i Bulevara Nikole Tesle, što je lokacija fabrike Simka.

Naručilac projekta, odnosno investitor je Dunja doo industrija hrane iz Beograda u čijem sasatavu je poslovala i fabrika čokolade u Vranju. Dunja doo je od pre tri godine u vlasništvu šabačke kompanije Candy Rush.

Projektant je firma Crna Trava iz Leskovca.

Kako se navodi u projektu na katastarskoj parceli površine 9.872 kvadratnih metara nalazi se proizvodni objekat površine 5.352 kvadrata i pomoćni objekat od 14 kvadrata.

U planu je prenamena postojećeg proizvodnog objekta za potrebe trgovine.

Budući robno-trgovinski centar biće sastavljen iz tri celine – trgovinskog dela, skladišnog i administrativnog, a planirano je i 78 parking mesta, a prostiraće se na oko 5.500 kvadratnih metara.

Kada je CandyRush 2021. godine postao vlasnik preduzeća Dunja doo, a time i Simke, za 187,9 miliona dinara, iz šabačke konditorske firme izjavili su da do kraja te godine planiraju da ponovo pokenu proizvodnju popularne čokolade, a najavili su i mogućnost da se Simka, umesto u Vranju, ubuduće pravi u Šapcu.

Vest da će se Simka preseliti u Šabac je u leto te godine potvrdio i šabački gradonačelnik Aleksandar Pajić koji je rekao da je vrednost ove investicije oko osam miliona evra i da će dolaskom Simke biti otvoreno 120 novih radnih mesta za Šapčane.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Upozoravam vas – nastaće kolaps"

Američka ministarka finansija Dženet Jelen upozorava bankare i tehnološke rukovodice da korišćenje veštačke inteligencije (AI) u oblasti finansija pored nespornih koristi donosi i značane rizike, navodi se u pripremljenim komentarima.

17:44

5.6.2024.

1 d

Podeli: