Srbija 0

18.04.2024.

14:27

Mali u Vašingtonu: Ministra očekuju važni razgovori

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali boraviće u radnoj poseti Vašingtonu od danas do 20. aprila, gde će učestvovati na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke.

Izvor: Tanjug

Mali u Vašingtonu: Ministra očekuju važni razgovori
M.K./ATAImages

Podeli:

Tokom boravka u Vašingtonu, ministar Mali će imati niz bilateralnih susreta sa rukovodstvom MMF-a i Svetske banke, sa brojnim investitorima i predstavnicima međunarodnih rejting agencija, sa kojima će razgovarati o ekonomskoj politici Srbije, našim makroekonomskim pokazateljima i očekivanjima za naredni period, investicijama i privrednom ambijentu u Republici Srbiji.

Prolećni sastanak MMF-a i Svetske banke počeo je u ponedeljak, 15. aprila i traje do subote, 20. aprila. Skup u Vašingtonu okuplja guvernere centralnih banaka, ministre finansija i razvoja, članove parlamenata, rukovodioce privatnog sektora, predstavnike organizacija civilnog društva i akademike kako bi razgovarali o pitanjima od globalnog značaja.

Ministar Mali će danas prisustvovati sastanku Konstituence i, između ostalih, razgovarati sa zamenikom direktora MMF-a Bo Lijem, direktorom Departmana za Evropu MMF-a Alfredom Kamerom, predstavnicima rejting agencije "Standard and Poor΄s" i potpredsednikom MIGA Džunaidom Kamalom Ahmadom.

Drugog dana posete Vašingtonu, u petak, 19. aprila, Siniša Mali će prisustvovati investitorskom sastanku, kao i Komitetu za razvoj, i razgovarati sa potpredsednicom Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Antonelom Basani i predstavnicima rejting agencije "Moody΄s".

Potpredsednik Vlade Srbije Siniša Mali će se u subotu, 20. aprila sastati sa izvršnom direktorkom MMF-a Kristalinom Georgijevom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: