Srbija 0

17.04.2024.

12:15

Vesić: Linija do Mostara će biti profitabilna

Uspostavljanjem leta "Er Srbije" na liniji Beograd-Mostar posle 33 godine, Srbija pokazuje da želi da afirmiše saradnju u regionu, izjavio je danas ministar Goran Vesić.

Izvor: B92.net

Vesić: Linija do Mostara će biti profitabilna
Depositphotos/Piter2121

Podeli:

Vesić je naveo da će Beograd postati saobraćajni čvor iz kojeg će i svi koji žive tom delu BiH moći da putuju u svet.

"Povratna karta košta 104 evra i mi očekujemo da veliki broj putnika iz tog dela Bosne i Hercegovine koristiti Beograd kao ’hab’ za dalje putovanje. ’Er Srbija’ leti do više od 80 destinacija u svetu, iz Beograda možete direktno za Njujork, Čikago, Peking, uskoro će se moći i za Šangaj, Majami...", rekao je Vesić za TV Prvu.

Poslednji let na relaciji Beograd - Mostar obavljen je 23. novembra 1991. godine, a posle 33 godine, ta linija je obnovljena i već prvog dana prodato je 2.000 karata.

Vesić je kazao da ovaj let traje oko 50 minuta i da je cena povratne karte manja od cifre koja bi putnicima bila potrebna za gorivo, kada bi putovali automobilom.

"Očekujmo da ova linija ostane profitabilna, jer uvek treba malo vremena kad se novi let uspostavi, da se ljudi naviknu", naveo je Vesić koji je povodom prvog leta boravio u Mostaru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ministar je podsetio i da "Er Srbija" već leti do Sarajeva i Banjaluke.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: