Srbija 5

15.04.2024.

15:56

Na prvom letu predsednik Vučić: Od danas direktna avio-linija od Beograda do Mostara VIDEO

Er Srbija od danas uspostavlja direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a na prvom letu na ovoj liniji je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: novosti / Milica Škorić

Na prvom letu predsednik Vučić: Od danas direktna avio-linija od Beograda do Mostara VIDEO
TANJUG/ TANJUG VIDEO/

Podeli:

Predsednik Vučić ukrcao se na prvi let za Mostar.

Prvi let do Mostara je popunjen. Među putnicima su i ministri Goran Vesić i Tomislav Momirović.

Vučić: Biće veoma jeftine karte od Beograda do Mostara

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je otvaranje direktne avio-linije Beograd–Mostar veoma značajno i za ljude iz Trebinja i okoline, kao i iz zapadne Hercegovine i da je to prilika za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

Dodao je da će ga danas u Mostaru dočekati zvaničnici BiH i Mostara, kao i da pretpostavlja da će se na večeri pojaviti i hrvatski premijer Andrej Plenković, jer su nam to partnerske zemlje.

Vučić je to rekao gostujući na RTS-u i ocenio da je avio-linija Beograd–Mostar naš interes, kao i interes BiH.

"To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo", kazao je on.

Predsednik je naglasio da je naše da razgovaramo o ekonomiji.

"To je dobro za naš narod... Karte će biti veoma jeftine i moći će da putuju ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja... Svi će moći da koriste mostarski aerodrom. To je i otvaranje mosta i ka zapadnoj Hercegovini, naseljenoj pretežno hrvatskim stanovništvom",  naglasio je Vučić.

Let tri puta nedeljno

Kako je ranije najavljeno iz ove kompanije, srpski nacionalni avio-prevoznik će do Mostara leteti tri puta nedeljno, i to ponedeljkom, petkom i nedeljom. Do Mostara će se leteti avionom tipa ''embraer 175''. Let traje 50 minuta, a karte koštaju od 56 evra po smeru, odnosno od 104 evra za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je ranije, prilikom potpisivanja ugovora o uspostavljanju linije, da će to pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, olakšati kulturnu razmenu i doprineti još boljoj saradnji na Zapadnom Balkanu.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: