Srbija 5

15.04.2024.

15:56

Na prvom letu predsednik Vučić: Od danas direktna avio-linija od Beograda do Mostara VIDEO

Er Srbija od danas uspostavlja direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a na prvom letu na ovoj liniji je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: novosti / Milica Škorić

Na prvom letu predsednik Vučić: Od danas direktna avio-linija od Beograda do Mostara VIDEO
TANJUG/ TANJUG VIDEO/

Podeli:

Predsednik Vučić ukrcao se na prvi let za Mostar.

Prvi let do Mostara je popunjen. Među putnicima su i ministri Goran Vesić i Tomislav Momirović.

Vučić: Biće veoma jeftine karte od Beograda do Mostara

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je otvaranje direktne avio-linije Beograd–Mostar veoma značajno i za ljude iz Trebinja i okoline, kao i iz zapadne Hercegovine i da je to prilika za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

Dodao je da će ga danas u Mostaru dočekati zvaničnici BiH i Mostara, kao i da pretpostavlja da će se na večeri pojaviti i hrvatski premijer Andrej Plenković, jer su nam to partnerske zemlje.

Vučić je to rekao gostujući na RTS-u i ocenio da je avio-linija Beograd–Mostar naš interes, kao i interes BiH.

"To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo", kazao je on.

Predsednik je naglasio da je naše da razgovaramo o ekonomiji.

"To je dobro za naš narod... Karte će biti veoma jeftine i moći će da putuju ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja... Svi će moći da koriste mostarski aerodrom. To je i otvaranje mosta i ka zapadnoj Hercegovini, naseljenoj pretežno hrvatskim stanovništvom",  naglasio je Vučić.

Let tri puta nedeljno

Kako je ranije najavljeno iz ove kompanije, srpski nacionalni avio-prevoznik će do Mostara leteti tri puta nedeljno, i to ponedeljkom, petkom i nedeljom. Do Mostara će se leteti avionom tipa ''embraer 175''. Let traje 50 minuta, a karte koštaju od 56 evra po smeru, odnosno od 104 evra za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je ranije, prilikom potpisivanja ugovora o uspostavljanju linije, da će to pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, olakšati kulturnu razmenu i doprineti još boljoj saradnji na Zapadnom Balkanu.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: