Srbija 25

15.04.2024.

8:33

Vučić: Biće veoma jeftine karte

"Biće veoma jeftine karte", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na RTS govoreći o otvaranju linije Er Srbije ka Mostaru.

Izvor: B92.net

Vučić: Biće veoma jeftine karte
B92.net

Podeli:

"BiH je nama partnerska zemlja, idemo u Mostar, razgovaraćemo sa njima, biće večeras i Plenković", rekao je Vučić.

Vučić je pomenuo da odlazak u Mostar predstavlja posetu partnerskoj zemlji, povodom uspostavljanja novog leta.

"Naše je da razgovaramo o ekonomiji to je dobro za naš narod. Biće jeftine karte iz Hercegovine, i moći će da preko mostarskog aerodroma dođu do Beograda u obrnuto. To je otvaranje mosta prema zapadnoj Hercegovini i to je važna linija za nas, a verujem i za njih, zato su i dali subvencije kao i mi", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije naglasio je danas je otvaranje direktne avio linije Beograd - Mostar veoma značajna i za ljude iz Trebinja i okoline, kao i Zapadne Hercegovine i da je to prilika za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

Avio-linija Beograd-Mostar obnovljena je nakon 33 godine i danas prvi avion Er Srbije poleće za Mostar, a leteće tri puta nedeljno.

Plate i penzije redovne, već se razmišlja da se povećaju

Predsednik Srbije izjavio je danas da građani Srbije ne treba da brinu kada je reč o platama i penzijama, naglašavajući da ne samo što će biti redovne, već da se razmišlja kada dođe vreme, u narednim mesecima, pre kraja godine da se one povećaju.

"Brine nas povećanje cena nafte, ali tu ćemo gledati, pošto dolazi redovna akcizna povećanja početkom maja, kako i na koji način da to rešimo i da to ljudi ne osete u potpunosti", rekao je to on za RTS.

Vučić je naglasio da je je važno da Srbija nastavi ekonomski razvoj, da radi što više, dodavši da su rezultati iz februara dobrii, a i u martu se očekuju da ti brojevi budu veoma dobri.

"Treba da nastavimo da radimo sa svim partnerima, sa svim prijateljima, da razvijamo svoju zemlju, da nastavimo sa industrializacijom", rekao je predsednik. On je najavio da će u narednom periodu biti otvaranja i nekoliko fabrika, kao i postavljanje kamena temeljaca za nove.

"Treba da nastavimo sa radovima na Ekspu, da nastavimo sa ulaganjem, da nastavimo sa građevinskom industrijom, i sa našim velikim infrastrukturnim projektima", rekao je Vučić. Kako je naglasio sve je to veoma skupo i veoma mali broj zemalja to može da priušti.

"Sad ćemo morati malo da se stisnemo, da vodimo računa o svakom dinaru i da brinemo o svemu, ali mi time snažimo svoju zemlju, njenu poziciju u regionu i odvraćamo svakog potencijalnog agresora. U skladu sa tim morat ćemo da radimo još snažnije, još jače, da još više gradimo i da se još više borimo i Srbija će po tom pitanju, uveren sam, imati uspeha", rekao je Vučić.

Vučić danas i sutra u radnoj poseti BiH

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u dvodnevnoj radnoj poseti Bosni i Hercegovini.

Prvog dana posete predsednik će prisustvovati ceremoniji povodom prvog redovnog leta Beograd-Mostar na međunarodnom aerodromu Mostar, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Tokom posete predsednik Vučić prisustvovaće večeri sa liderima iz regiona koji učestvuju na mostarskom sajmu i sastaće se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Nakon susreta, predsednik Vučić će prisustvovati otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede i obići štand Republike Srbije, kao i štandove drugih izlagača, navedeno je u saopštenju.

Podeli:

25 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: