Srbija 1

12.04.2024.

15:39

Krkobabić u Odžacima: Ožegovići ostaju u Ratkovu

"Ratkovo i ostala sela Odžaka su više nego primamljiva mesta za život mladih porodica“, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić tokom današnje posete opštini Odžaci.

Izvor: B92.net

Krkobabić u Odžacima: Ožegovići ostaju u Ratkovu
Ministarstvo za brigu o selu/Dragan Gojić

Podeli:

"Čak 105 njih našlo je ovde svoj novi dom. Ožegovići sa troje dece su pravi primer za to“, izjavio je ministar.

Nakon sastanka sa čelnicima Opštine, ministar je obišao petočlanu porodicu, koja je prošle jeseni dobila kuću na konkursu ovog ministarstva.

Ožegovići, Jovana (23) i Milan (29) i njihovo troje dece - četvorogodišnji Mihailo, trogodišnja Marija i Mateja koji uskoro puni godinu, jedna su od 105 porodica koje su tokom prethodne tri godine programa oživljavanja napuštenih seoskih kuća, dobile dom na teritoriji ove opštine. Nedavno je na prvoj ovogodišnjoj komisiji odobreno još 14 kuća u Odžacima, od čega će dve biti useljeno u selu Ratkovo.

"Posle života u zajednici sa Milanovim roditeljima, bakom i bratom, gde je nas petoro imalo jednu sobu, nemam reči da opišem koliko smo odahnuli sada pod svojim krovom. Imamo mir, deca dovoljno prostora za igru, a uskoro i za školske obaveze i učenje. Mihailo je, iako mali, presrećan što će dobiti svoju sobu, pa uveliko smišlja boju za zidove i kako će da je uredi. Kuća je prostrana, ima lep raspored, a dvorište taman koliko nam je potrebno", rekla je Jovana.

Milan se ne libi da radi svaki posao koji mu padne šaka, da obezbedi sve što je potrebno za njegovu porodicu, a zajedno sa bratom i roditeljima obrađuje zemlju u Ratkovu. Kaže da je najsrećniji što će u istu školu koju su pohađali supruga i on, ići i njihovi mališani.

Predsednik opštine Goran Nikolić zahvalio je ministru na dosadašnjoj saradnji i svemu što je Ministarstvo za brigu o selu uradilo za ovu opštinu.

"U seoske kuće uselilo se dovoljno ljudi da zajedno mogu da čine jedno celo selo, Miholjski susreti sela su najposećenija manifestacija kod nas već nekoliko godina. Imamo sjajnu saradnju i učestvovaćemo i u svim narednim programima Ministarstva za brigu o selu", kazao je on.

Nakon posete porodici Ožegović, Krkobabić je srdačno dočekan u selu Deronje gde je razgovarao sa meštanima ovog i okolnih sela i posetio obližnju lokalnu etno kuću.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

20 h

Podeli: