Srbija 25

10.04.2024.

17:34

Vučić se sastao sa Ventaom: "Ponosan sam na saradnju sa Kinom"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom trgovine Narodne Republike Kine Vangom Ventaom, sa kojim je razgovarao o važnim aspektima bilateralnih i ekonomskih odnosa.

Izvor: B92.net

Vučić se sastao sa Ventaom: "Ponosan sam na saradnju sa Kinom"
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Podeli:

"Sa ministrom trgovine NR Kine o strateški važnim aspektima naših bilateralnih i ekonomskih odnosa, kao i o konkretnim projektima koji će snažno ubrzati rast Srbije", napisao je Vučić.

Predsednik je istakao da je ponosan na partnersku saradnju sa Kinom, koja je dodatno ojačana posetom uvaženog ministra Ventaoa i zasedanjem Mešovite međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju, na kome su formulisane brojne važne smernice za nastavak saradnje, posebno u smislu velikih investicija u najznačajnijim granama privrede.

"Zahvalio sam kineskim prijateljima na podršci Međunarodnoj specijalizovanoj izložbi EXPO 2027, istakavši da je za Srbiju od najvećeg značaja da velike projekte u okviru ove manifestacije realizuje sa pouzdanim partnerima, čime će se dodatno pokrenuti i razvoj celog regiona", napisao je Vučić.

"Razgovarali smo i o daljim koracima saradnje i konkretnim aktivnostima u okviru Sporazuma o slobodnoj trgovini, Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture, koji predstavljaju temelj našeg ekonomskog partnerstva u brojnim oblastima kao što su poljoprivreda, veštačka inteligencija i IKT, energetska i saobraćajna infrastruktura, namenska industrija, nauka i inovacije", dodao je predsednik Srbije.

25 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: