Region 0

19.06.2024.

11:19

SAD uvele sankcije pojedincima i kompanijama RS

Amerika je uvela sankcije predsedniku RS Miloradu Dodiku i njegovoj porodici.

Izvor: Tanjug

SAD uvele sankcije pojedincima i kompanijama RS
Profimedia

Podeli:

Tačnije, Odeljenje za kontrolu strane imovine Ministarstva za finansije SAD (OFAC) sankcionisalo je dva pojedinca i sedam kompanija koji, kako se navodi, obezbeđuju glavne izvore prihoda za predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovu porodicu, saopštio je Stejt department.

Sankcije se odnose na vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije "Kaldera" Milenka Čičića koji, kako se tvrdi, predstavljaju glavne izvore prihoda za Dodika i njegovu porodicu.

Kako je navedeno, sankcionisana je mreža koju čine sedam subjekata - Infiniti internešenel grupa, "Prointer", "Kaldera", Infiniti medija, K-2 audio servis, Una vorld netvork i Sirijus 2001 i Đurić i Čičić.

Prema navodima Stejt departmenta, SAD osuđuju aktivnosti Dodika protiv Dejtonskog mirovnog sporazuma, kojima se, kako se tvrdi, narušavaju regionalni mirovni okviri koji su Bosni i Hercegovini doneli stabilnost i bezbednost.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Srbija dobija novu saobraćajnicu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će polovinom novembra biti izdata građevinska dozvola za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe" i da bi radovi mogli da počnu već do kraja godine.

20:30

14.7.2024.

19 h

Svet

Nemci se "rešavaju" Kineza

Nemačka će u narednih pet godina ukloniti komponente koje proizvode kineske kompanije Huavej i ZTE iz svoje 5G bežične mreže.

19:56

13.7.2024.

1 d

Svet

Putin doneo odluku

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

14:37

14.7.2024.

1 d

Podeli: