Region 56

28.05.2024.

12:58

Crna Gora vapi za radnicima: "Nudimo odličnu platu, ali niko neće da radi"

Nedostatak sezonskih radnika muči brojne države u svetu i regionu, naročito pred letnju sezonu.

Izvor: Blic/Anica Jelovac

Crna Gora vapi za radnicima: "Nudimo odličnu platu, ali niko neće da radi"
Ann Kosolapova/Shutterstock

Podeli:

Takav slučaj je i u Crnoj Gori, nedostatak radne snage brine sve ugostitelje, tako da nije ni čudo što su društvene mreže prepune oglasa za posao, piše Blic.

Na društvenoj mreži Instagram, osvanuo je oglas u kojem poslodavac traži sobaricu za rad u jednom hotelu na primorju. U oglasu je navedeno da je obezbeđen smeštaj, hrana i dva slobodna dana.

"Potrebna sobarica za rad u hotelu u blizini Budve. Startna plata 750 evra. Obezbeđen smeštaj i hrana u sklopu objekta, 40 sati nedeljno, dva slobodna dana. Obavezno poslati CV sa fotografijom", napisano je u oglasu.

Manjak sezonskih radnika u Crnoj Gori postao hronični problem

Kako prenose "Vijesti", iako su plate i dnevnice veće nego prethodnih sezona, radnici iz Crne Gore odlaze na primamljivije destinacije na kojima mogu da zarade više novca i imaju bolje uslove za rad.

Iz Zavoda za zapošljavanje tvrde da je prošle godine nedostajalo oko 20.000 sezonskih radnika, a slične brojke nažalost očekuju i u ovoj.

Podeli:

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: