Region 6

15.04.2024.

19:49

Hitno povlačenje proizvoda: "Ne jedite ga"

U Hrvatskoj je iz prodaje hitno povučen još jedan proizvod.

Izvor: Blic

Hitno povlačenje proizvoda: "Ne jedite ga"
hxdyl/Shutterstock.com

Podeli:

Naime, pored začina proizvođača Kotànyi, odnosno soli, ovog puta je povučeno iz prodaje brašno, a državni inspektorat Republike Hrvatske obavestio je potrošače o uzroku povlačenja proizvoda.

"U cilju preventivne zaštite naših kupaca, Galleria Internazionale d.o.o. zbog moguće povećane količine okratoksina A povlači iz prodaje raženo brašno integral - organski 1000 g Nutrigold", navodi se u saopštenju.

Na pomenutom proizvodu, datum upotrebe je 30.08.2024. godine, a kao razlog povlačenja navodi se povećan sadržaj mikotoksina - ohratoksina A u proizvod.

"Prihvatite naše izvinjenje"

"Prihvatite naše izvinjenje zbog navedenog povlačenja. Verujemo da prihvatate da je ovo povlačenje samo dokaz stroge kontrole, a primena neophodnih mera dokazuje odgovorno poslovanje", navodi se u saopštenju.

"Vratite proizvod u najbližu poslovnicu"

"Svi kupci koji treba da izvrše povraćaj novca, molimo da vrate proizvod u najbližu poslovnicu Tvornice zdrave hrane kako bi im novac bio refundiran", navodi se u saopštenju trgovca koji je proizvod prodao.

Pre samo nekoliko dana, u Hrvatskoj je iz prodaje hitno povučen začin proizvođača Kotànyi, odnosno so, koja je popularna i kod nas. Utvrđeno je da proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju opštih načela i uslova zakona o hrani, osnivanju Evropske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: