Region 6

15.04.2024.

19:49

Hitno povlačenje proizvoda: "Ne jedite ga"

U Hrvatskoj je iz prodaje hitno povučen još jedan proizvod.

Izvor: Blic

Hitno povlačenje proizvoda: "Ne jedite ga"
hxdyl/Shutterstock.com

Podeli:

Naime, pored začina proizvođača Kotànyi, odnosno soli, ovog puta je povučeno iz prodaje brašno, a državni inspektorat Republike Hrvatske obavestio je potrošače o uzroku povlačenja proizvoda.

"U cilju preventivne zaštite naših kupaca, Galleria Internazionale d.o.o. zbog moguće povećane količine okratoksina A povlači iz prodaje raženo brašno integral - organski 1000 g Nutrigold", navodi se u saopštenju.

Na pomenutom proizvodu, datum upotrebe je 30.08.2024. godine, a kao razlog povlačenja navodi se povećan sadržaj mikotoksina - ohratoksina A u proizvod.

"Prihvatite naše izvinjenje"

"Prihvatite naše izvinjenje zbog navedenog povlačenja. Verujemo da prihvatate da je ovo povlačenje samo dokaz stroge kontrole, a primena neophodnih mera dokazuje odgovorno poslovanje", navodi se u saopštenju.

"Vratite proizvod u najbližu poslovnicu"

"Svi kupci koji treba da izvrše povraćaj novca, molimo da vrate proizvod u najbližu poslovnicu Tvornice zdrave hrane kako bi im novac bio refundiran", navodi se u saopštenju trgovca koji je proizvod prodao.

Pre samo nekoliko dana, u Hrvatskoj je iz prodaje hitno povučen začin proizvođača Kotànyi, odnosno so, koja je popularna i kod nas. Utvrđeno je da proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju opštih načela i uslova zakona o hrani, osnivanju Evropske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: