Moj kvadrat

Petak, 19.01.2024.

10:43

Automobilski gigant ulazi na tržište nekretnina VIDEO

Dubai, poznat po svojoj sklonosti ka arhitektonskim čudima, uskoro će postati dom novog nebodera - Mercedes-Benz Places. Ovaj 341 metar visok toranj, smešten u blizini čuvene Burdž Kalife, biće prvi stambeni objekat koji nosi potpis poznate automobilske kompanije Mercedes-Benz.

Izvor: gradjevinarstvo.rs

Automobilski gigant ulazi na tržište nekretnina VIDEO
Foto: Profimedia / Binghatti Properties

Projekat, koji je rezultat saradnje između Mercedes-Benza i razvojnog programera Binghatti, predstavlja značajan korak za automobilsku kompaniju u svetu nekretnina. Britta Seeger, član upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG, istakla je da je cilj ovog projekta stvaranje novog, poželjnog prostora koji će odražavati DNK brenda i pružiti kupcima mesto za odmor i povratak kući.

Mercedes-Benz Places, koji će se uzdići na 65 spratova, postaće jedno od najviših zdanja u gradu. Njegov dizajn karakteriše fluidna forma sa zakrivljenim vrhom i fasadama ukrašenim logom Mercedes-Benza u obliku trokrake zvezde. Ovaj neboder će sadržati 225 stanova, kao i restorane, teretanu, salone, izložbene prostore i VIP parking.

Iako su detalji o ovom supervisokom neboderu još uvek oskudni, vizualizacije pokazuju da će se toranj nalaziti u neposrednoj blizini Burj Khalife, najviše zgrade na svetu. Binghatti, razvojni programer sa sedištem u Dubaiju, već je započeo izgradnju, a očekuje se da će projekat biti završen 2026. godine.

Ovaj projekat je najnoviji u nizu stambenih objekata koje kreiraju proizvođači automobila širom sveta. Pored Mercedes-Benza, brendovi poput Bugatija, Bentlija, Aston Martina i Poršea takođe razvijaju stambene nekretnine. Porsche je, na primer, izgradio 60-spratni neboder u Miami Beachu koji je otvoren 2017. godine, dok Bentley radi na izgradnji 61-spratnog nebodera u blizini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

7 h

Podeli: