Hrvatska rekorder po rastu cena nekretnina

Hrvatska je evropski rekorder po rastu cena stambenih nekretnina pošto su najnoviji podaci Evrostata pokazali da su cene u trećem kvartalu porasle za 10,9 odsto međugodišnje, što je najviše od svih zemalja Evropske unije.

Moj kvadrat

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.01.2024.

14:09

Hrvatska rekorder po rastu cena nekretnina
Ilustracija: Shutterstock/Golden_Hind

Na kvartalnom nivou je u Hrvatskoj zabeležen rast cena nekretnina od 0,3 odsto u odnosu na drugo tromesečje.

Cene nekretnina u Zagrebu su dvostruko veće nego u 2015. godini, a na Jadranu su u istom periodu poskupele za skoro 70 odsto, prenosi portal Poslovni.

Kupci koji su prošle godine kupili nekretninu na Jadranu su je u proseku platili osam odsto više nego u leto 2022. godine, a kupci nekretnine u Zagrebu su morali da izdvoje 12 odsto više.

Visoke cene su se odrazile i na promet na tržištu nekretnina pošto je prema podacima hrvatske Poreske uprave u 2023. godini prodaja stambenih nekretnina pala za oko sedam odsto međugodišnje, to jest u Hrvatskoj je prodato 6.000 nekretnina manje nego u 2022. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: