Aktuelno 0

10.04.2024.

9:09

Može gore i od beogradskih stanodavaca: Ovde su najviše kirije u Evropi

Agencija za iznajmljivanje nekretnina za srednjoročni zakup “Hausing eniver” pregledala je zakupnine za više od 67.000 domova u 28 evropskih gradova u prvom kvartalu ove godine.

Izvor: Vesti online

Može gore i od beogradskih stanodavaca: Ovde su najviše kirije u Evropi
Shutterstock/andriano.cz

Podeli:

Amsterdam je zauzeo prvo mesto po cenama, ispred Rima i Pariza, prenosi “NL tajms”.

Amsterdam je na prvom mestu u sve tri kategorije sa prosečnom kirijom od 2.276 evra mesečno za stan, 1.740 evra za garsonjeru i 963 evra za sobu.

Prosečna zakupnina stana u Roterdamu iznosi 1.795 evra, a u Hagu 1.790 evra.

U Roterdamu su cene stanarina porasle za 15,8 odsto međugodišnje, a u Hagu za čak 25,6 odsto.

Na listi deset najskupljih gradova za iznajmljivanje nalazi se još jedan holandski grad, Utreht, koji je zauzeo sedmo mesto sa prosečnom kirijom od 1.746 evra.

Holandsko udruženje zakupaca Vonbond saopštilo je da je šokirano rezulatima istraživanja.

"Već smo znali da su stanarine visoke, ali činjenica da smo izašli kao 'pobednici' ovog istraživanja, odnosno gubitnici, je tužna vest", ističe Marten Vidermajer iz te organizacije.

Prema njegovom mišljenju, istraživanje je pokazalo da su cene iznajmljivanja u Holandiji previsoke i da moraju da se ograniče.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: