Zašto su prosti zadaci postali "hit matematičke zagonetke"?

Internet je doneo mnogo dobrih stvari ovoj planeti, ali u moru loših se u poslednje vreme izdvajaju tzv. "matematičke zagonetke", koje neshvatljivo brzo i potpuno neopravdano postaju "viralne".

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2016.

10:36

Zašto su prosti zadaci postali
Foto: Thinkstock

Poslednja je toliko jednostavna da bi deca koja su prošla nekoliko razreda osnovne škole trebalo da se zabrinu ukoliko ne mogu da "pogode" (?!) odgovor.

"Zagonetka" (?!) koja je potekla sa jednog medijskog LinkedIn naloga iz Indije počela je da se deli preko društvenih mreža, pa je dospela i do zapadnih medija, a glasi: 60+60*0+1=?

Da stvar bude gora, ponuđeni su i odgovori (1, 61 i 122), a negde se čak diskutuje i o "metodi za ispravno rešenje".

Srećom, ovaj prosti zadatak je doneo i delić odgovora zašto ovaj fenomen postoji:

"Psiholozi smatraju da živimo u eri narcisizma i vremenu samoopsesivnosti. Kvizovi na internetu, matematički problemi i 'da li vidite životinju na slici' daju osećaj instant zadovoljstva. Društvene mreže vas ohrabruju da učestvujete i delite svoje uspehe sa milionima nepoznatih ljudi. Ključna odlika narcisa je potreba za divljenjem i pažnjom", prenosi britanski Independent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: