Olbrajt: Poseban krug pakla za žene koje ne pomažu jedne drugima

“Postoji posebno mesto u paklu za žene koje ne pomažu jedna drugoj”, izjavila je bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt ukazujući na to da bi sve dame trebalo da stanu uz kandidatkinju za predsednika SAD Hilari Klinton.

Život

Izvor: Newser

Nedelja, 14.02.2016.

10:15

Olbrajt: Poseban krug pakla za žene koje ne pomažu jedne drugima
Tanjug / AP Photo/Jacquelyn Martin

Njena izjava, koju je kako kaže koristila hiljadu puta kako bi poentirala u političkim govorima, izazvala je pravu buru komentara na društvenim mrežama, a Olbrajt je osetila potrebu da objasni šta je time mislila.

“Nisam želela da kažem da žene treba da biraju kandidata samo na osnovu roda”, kaže ona dodajući da možda nije odabrala pravi kontekst i vreme da pošalje takvu poruku.

“Ipak, ne želim da vidim da buduće generacije žena izgube sve ono za šta su se borile žene u prošlosti. Borba za rodnu ravnopravnost i dalje je u toku i bilo bi nam lakše kada bismo imali žene koje daju prednost tim temama u predsedničkom kabinetu i da rodna ravnopravnost među odabranim zvaničnicima odražava prao stanje u našoj državi”, rekla je ona.

“Nadam se da će žene poput moje dve unuke nastaviti tamo gde mi stanemo, ali to će se desiti samo ako žene pomognu jedne drugima”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: