Nemate klimu? Rashladite se pomoću ovih par trikova

Ako pripadate onom delu stanovništva koje još uvek nema ili ne može da priušti klima uređaj, ovih par saveta moglo bi da vam pomogne da se rashladite tokom noći i koliko-toliko lakše zaspite.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.07.2015.

20:45

Default images
Foto: Thinkstock.com

Vlažan peškir na prozoru

Otvorite prozor i postavite preko otvora vlažan peškir ili neku drugu tkaninu koja će u vrućim noćima raditi kao klima-uređaj.

Kockice leda ispred ventilatora

Sobu pre spavanja rashladite tako što ćete činiju sa kockama leda staviti ispred ventilatora.

Izbacite sve izvore toplote iz sobe

Uklonite sve elektronske uređaje iz sobe u kojoj spavate jer emituju nepotrebnu toplotu. To se odnosi i na punjenje mobilnog telefona.
Foto: Thinkstock
Hladna kupka za noge

Jedna hladna kupka ne samo da će vas rashladiti, već će vam pomoći i da lakše zaspite. Hlađenjem nogu dolazi do automatskog opuštanja celog organizma.

Ledene čarape

Posebno u toplim noćima, osvežiće vas ledene čarape. Samo stavite čarape u zamrzivač koje ćete obuti pre spavanja. Isti efekat možete postići i hlađenjem majice, pa i nekog manjeg jastuka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

7 h

Podeli: