U Sibiru snimljen živ mamut?

Na internetu se pojavio snimak iz Sibira, na kojem se vidi, barem kako se čini, da mamut prelazi reku.

Život

Izvor: B92

Petak, 10.02.2012.

16:40

Default images

Snimak je napravljen u regionu Čukotka, a na njemu se vidi krznata velika životinja, koja podseća na odavno izumrlu vrstu.

Video je snimio ruski inženjer, koji radi za Vladu, a dosada niko nije uspeo da dobije izjavu bilo kakve vrste od njega.

Snimak je prvi objavio britanski The Sun, a stručnjak za paranormalno i pisac Majkl Koen, smatra kako sibirsko područje, zbog svoje veličine, verovatno skriva mnoge još neotkrivene vrste. Ali da li je u pitanju zaista mamut još se niko nije usudio da potvrdi.

"Ukoliko su u Sibiru zaista pronađeni živući mamuti, to bi moglo da naruši ruske planove za razvoj i eksploataciju resursa u toj regiji", rekao je Koen.

Postoje dokazi kako je mamut živeo sve do 1.700 godina pre Hrista širom Severne Amerike i Evroazije, a najbolje očuvani ostaci pronađeni su upravo u Sibiru.

Pogledajte video i prosudite sami, da li je snimak neslana šala, ili je u njemu zaista živi primerak mamuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: