50 Cent otvara Beogradsku arenu

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 26.10.2006.

17:53

Default images

Američka hip-hop atrakcija 50 Cent 6. novembra će svečano otvoriti Beogradsku arenu, najavljuje Skymusic.

Curtis James Jackson III, kako glasi pravo ime 50 Centa, rođen je 1975. u Njujorku, a odgajali su ga baba i deda, budući da je njegova majka ubijena u sukobu narko dilera. 50 Cent je od malih nogu radio na svom “gangsta imidžu“, 1994. je hapšen zbog dilovanja droge, a 1998. potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom Columbia records i objavljuje dve kontroverzne muzičke numere „ How to Rob“ i „ Ghetto Quran“, u kojoj je opasno iskritikovao i narko dilere u Njujorku, pa čak i javno prozvao neka imena.

Nakon tog singla, počeo je i njegov sukob sa narko bosom Kenetom Mc Griffom. Neposredno pre objavljivanja debi albuma „ Power of the Dollar“, 50 Cent je u maju 2000. upucan u rodnom Kwinsu, dok je sedeo u parkiranim kolima. Nepoznati napadač je u njega i u njegovog saradnika Altona Browna ispalio devet metaka. Iako je ranjen u obe noge i vilicu, popularni pevač je preživeo i, od tog trenutka, njegova karijera vrtoglavo kreće ka usponu.

Posle pesme „ Wankasta“, koja je korišćena u filmu „Osam milja“, 50 Cent je 2003. snimio album „Get Rich or Die Tryin“. Sa ploče koja je prodata u više od 11 miliona kopija, skinute su pesme „In Da Club“, „P.I.M.P.“ i „21 Questions“, a 50 Cent postao je najveća muzička zvezda u Americi.

Još veću popularnost stiče nakon objavljivanja albuma „Massacre“ 2005, a sa pesmom „Candy shop“ osvojio je sve moguće MTV nagrade i bio nominovan čak za šest nagrada Gremi.

Karte za beogradski koncert puštene su u prodaju 25. oktobra, po ceni od 1800 i 2000 dinara, kao i 4000 dinara za vip mesta.

(B92)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: