Mars: NASA se sprema da objavi još jedno epohalno otkriće

Američka svemirska agencija (NASA) najavila je još jednu važnu pres konferenciju koja će biti održana 5. novembra u 20:00 časova.

Život

Izvor: B92

Sreda, 04.11.2015.

16:30

Default images
Foto: Thinkstock

Čini se da NASA prosto ne prestaje da nas iznenađuje – nakon što je u julu ove godine potvrdila da je pronašla nastanjivu planetu nalik Zemlji, usledilo je objavljivanje vesti u septembru da je na Crvenoj planeti otkrivena voda u tečnom stanju.

Međutim, to nije sve. Još jedna velika konferencija zakazana je za sutra uveče, tokom koje će NASA objaviti ‘ključna naučna otkrića’ u vezi sa Marsom, uključujući i to šta se dogodilo sa atmosferom ‘četvrtog kamena od Sunca’.

U pitanju su podaci koje je sakupila letelica MAVEN, koja se u orbiti Marsa nalazi od 2014. godine.

Konferencija, koja će biti održana u četvrtak, 05. novembra, u 20:00 časova po lokalnom vremenu, biće emitovana uživo, putem NASA televizije i veb sajta agencije.

Omogućeno je i postavljanje pitanja na Tviteru putem haštaga #AskNASA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: