Lični prostor

Bez reči

Žena srednjih godina u plavoj skijaškoj jakni u šetnji sa psom oko ponoći. Pas je slobodan, bez povoca. Žena sam ja. Poslednje veče u Beogradu, ujutru letim za Njujork.

Licni prostor ponedeljak 30.01. 20:05 Komentara: 0

Tamo i ovde

Gosti su počeli da stižu oko osam. Do pola 10 dnevna soba bila je puna muzike, smeha i poznatih glasova. Oni gladniji već su se posluživali sa dugačkog stola pored biblioteke, dok su ostali još nazdravljali domaćinima i razmenjivali male priče.

Licni prostor ponedeljak 23.01. 08:45 Komentara: 3

Njujork pokretni praznik

Pred očima mi kao na iskrzanoj filmskoj traci promiču slike lomljenja bakine božićne pogače u potrazi za zlatnikom, svog dlana u tatinoj toploj ruci dok biramo jelku na Cvetnom trgu; prvojanuarskog ručka u pidžamama uz zvuke Štrausa...

Licni prostor ponedeljak 16.01. 13:37 Komentara: 6

Za J i Cat, s ljubavlju i poštovanjem

Ne znam uopšte kako sam je primetila u toj gužvi na Union skveru. Sedela je takoreći na zemlji, na nekom musavomšatorskom krilu i nije se uopšte obazirala na stotine nogu koje su je opkoračivale, u poslednjem trenutku preskakalebrzajući da dokupe namirnice za prazničnu Thanksgiving večeru narednog dana.

Licni prostor nedelja 8.01. 09:20 Komentara: 2

Zimska bajka

Svake noći, posebno tokom zime, na desetine beskućnika završi u luksuznim hotelima, a porodice i u raskošnim apartmanima New York Plaze, Four Seasons, ili Waldorf Astorije u kojima je noć preko 600 dolara

Licni prostor subota 31.12. 15:35 Komentara: 3

Pisac u blokadi

Mislim da sam ga prvi put videla početkom septembra. Sedeo je na asfaltu na uglu Medison avenije i 32. ulice. Dolazio je tu svakog dana oko pola sedam uveče, u vreme kad sam se i ja vraćala s posla. Skinuo bi ranac sa leđa, pažljivo ga spustio na zemlju, rukama zadigao nogavice pantalona i seo na asfalt naslanjajući se na sjajni mermerni zid nove, još neuseljene višespratnice.

Licni prostor ponedeljak 19.12. 20:24 Komentara: 1

Dobrota na jedan dan

Bio je četvrti četvrtak u novembru, znam jer je to bio moj prvi Thanksgiving u Njujorku. Celog dana sam se u pidžami razvlačila po stanu uživajući u saznanju da ne moram baš ništa da radim, ni sa kim da pričam i nigde da idem. Tek kad se nad gradom spustio mrak, odlučila sam da se išunjam iz kuće i istrčim jedan krug pred spavanje.

Licni prostor utorak 6.12. 09:05 Komentara: 0
strana 1 od 25 idi na stranu