Novi način da smršate - pilula koja postaje balon

Novi balon, koji se može progutati poput kapsule, kako bi popunili želudac i pomogli u mršavljenu, pušten je u prodaju širom Velike Britanije.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2014.

10:47

Default images

Za razliku od drugih balona (Obalon), čija ugradnja zahteva operaciju, ovde to nije potrebno. Postupak traje desetak minuta, pacijent proguta kapsulu koja je veličine standardne kapsule, a u njoj se nalazi izduvani balon, piše "Dejli mejl".

Na kapsuli se nalazi cevčica i nakon što se kapsula proguta i stigne u želudac, balon se preko cevčice naduva kako bi bio veličine jabuke, potom se cevčica izvlači, a kapsula se otapa.

Balon, koji se od tog momenta nalazi u želucu, stvara osećaj sitosti i samim tim ljudi manje jedu i gube na težini. Trideset dana nakon prvog postupka pacijenti dobijaju novi balon, a postoji mogućnost da dobiju i treći nakon 60 dana, u zavisnosti već od toga koliko kilograma treba da izgube.

Na kraju plana lečenja, odnosno nekoliko meseci kasnije, izduvani baloni se uklanjaju ambulantnim postupkom. Pacijenti ne mogu balon da zadrže u sebi više od 90 dana.

Stručnjaci tvrde da je ovo bezopasno i da pomaže u gubitku kilograma, preneli su britanski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: