Zoofilija uzrokuje rak penisa?

Doktori su otkrili nekoliko faktora za dobijanje raka penisa poput loše higijene i humanog papiloma virusa (HPV), međutim sada istraživači iz Brazila otkrivaju još jedan mogući uzrok- upražnjavanje seksa sa životinjama.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.11.2011.

10:28

Default images

Istraživači su u istraživanje uključili 492 muškarca između 18 i 80 godima, od kojih 188 ima rak penisa. 171 ispitanik je priznao da je imao seks sa nekom životinjom; 44.9% sa rakom penisa, i 31,6% zdravih ljudi.

Studija nije pronašla vezu između ovog oboljenja i broja životinja sa kojima su ispitanici imali seksualne odnose niti vezu između ove vrste raka i neke određene životinje.

Studija, međutim, nije dokazala da seks sa životinjama dovodi do raka penisa već samo vezu sa pojavom maligniteta.

“Mislimo da dugoročno i intenzivno upražnjavanje seksa sa životinjama uzrokuje mikro-traume u tkivu ljudskog penisa” rekao je Stenio de Kauso Zeki, urolog iz Sao Paola.

“Genitalne membrane kod životinja imaju drugačije karakteristike od ljudskih i njihov sekret je verovatno drugačiji od telesnih sokova čoveka, što može dovesti do toksikacije.”

Studija navodi i faktore rizika poput pušenja, seksa sa prostitutkama, prekancerogena stanja penisa, crna put – takođe mogu biti potencijalni uzroci za dobijanje ove bolesti.

Jedna studija iz 2003. utvrdila je da postoji 114 zoofiličara u SAD-u, Australiji, Novom Zelandu i Evropi; od kojih 36% živi u velikim gradovima, a 83% imaju završene fakultete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: