Tehnopolis

Sreda, 28.12.2022.

19:00

Legendarni dizajner igara veruje da će postati AI i da će biti tu i nakon što umre

Kodžima voli da probija granice onoga što mogu igre, pa ne bi bilo čudno da to učini i sa granicama života i smrti.

Izvor: B92, Mashable

Legendarni dizajner igara veruje da će postati AI i da će biti tu i nakon što umre
Foto: DEIVIDI CORREA DE SOUZA / Shutterstock.com

Veliki broj nas ima neku listu – kolekciju ili spisak stvari koje želimo da ostvarimo ili iskusimo pre nego što se naše kratko putovanje na ovoj planeti okonča. Mnogi pokušavaju da u tom periodu žive koliko god mogu, dok god mogu.

Međutim, legendarni Hideo Kodžima veruje da ima znatno više vremena da nastavi sa kreiranjem u odnosu na ono čime raspolaže prosečno ljudsko biće. On veruje da će nakon smrti postati AI (veštačka inteligencija) i da će i dalje biti prisutan.

U nedavnom intervjuu za IGN, Kodžima je odgovarao na pitanje da li postoje neke filozofije ili osećanja kojih bi voleo da se Kojima Productions pridržava, nakon što on više ne bude s nama. Ovo je kreatora inspirisalo da otkrije neke jedinstvene planove koje ima za svoj život nakon smrti.

"Nastaviću da vodim onoliko dugo koliko sam tu, i sve što mi je bitno jeste da naši koreni ostanu netaknuti kada je u pitanju kreiranje. Ali znate, verovatno je da ću postati AI i ostaću tu. Morate da budete stimulisani na različite načine kako biste nastavili da kreirate nove stvari, pa pretpostavljam da ću nastaviti da sarađujem sa drugima i kreiram nove stvari čak i kada budem AI", istakao je Kodžima.

S obzirom na to koliko često Kodžima voli da probija granice onoga šta igre mogu da budu, zajedno sa naklonošću ka zamršenim pričama, ne predstavlja iznenađenje da se kreator i dizajner igara ne bi zadovoljio skromnom sahranom ili kremacijom nakon smrti.

Da li su čovečanstvo i tehnologije evoluirali dovoljno da mogu nekoga uspešno da pretvore u AI, tokom narednih pedesetak godina, ostaje da se vidi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: