Da li Windows 10 ima problema sa drajverima?

Ako se vratimo nazad u jul kada je Microsoft počeo da gura nadogradnju na Windows 10 korisnicima, kompanija je objasnila da bi neki morali da čekaju malo duže zbog problema kompatibilnosti koji bi mogli postojati na njihovim računarima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 18.12.2015.

10:05

Default images
Beta / Microsoft via AP

Tu se naravno uključuju i stari drajveri softvera koji bi mogli sprečiti hardver da radi ispravno. Na kraju je Windows 10 postao dostupan za većinu korisnika Windows 7 i 8.1 operativnih sistema koji mogu da ga dobiju besplatno, ali problemi kompatibilnosti i dalje ostaju.

Kada su u pitanju drajveri onda tu postoji značajan problem. Sudeći prema količini žalbi postavljenih na Windows 10 Feedback aplikaciji, ima dosta korisnika koji su dobili BSOD zbog bagovite grafike ili nekog drugog problema sa drajverima. Microsoft je radio sa nekim kompanijama među kojima je i Nvidia, kako bi razvio 100 posto kompatibilne drajvere za Windows 10, ali uprkos ovim naporima neki i dalje teško koriste svoje računare.

Na nekim računarima ni Creative audio kartica ne može biti instalirana, a korisnici poručuju da je to posebno čudno jer je dok su pokretali Windows 10 preview build verzije zvuk je radio kako treba. Sony VAIO uređaji na primer, su dobili samo generičke drajvere, pa se može reći da Windows 10 ima još dosta problema sa drajverima.

Izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: