Galaxy Alpha prvi donosi Gorilla Glass 4

Kompanija Corning je objavila da je sklopila partnerstvo sa Samsungom. Zahvajujući ovoj saradnji, Samsungov Galaxy Alpha smartfon će biti prvi koji će implementirati Gorilla Glass 4 četiri zaštitu na svom ekranu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 10.12.2014.

15:41

Default images

Corning tvrdi da je Gorilla Glass 4 najotpornija zaštita za ekran do sada, te da drastično poboljšava zaštitu od oštećenja tokom pada uređaja.

Navodi se da su Corningovi eksperti analizirali na stotine polomljenih uređaja kako bi razumeli kako se staklo koje prekriva ekran lomi tokom korišćenja. Njihovo istraživanje pokazuje da je u preko 70 odsto slučajeva kontakt sa tvrdom površinom uzrok lomljenja stakla.

Ove analize su rezultirale kreiranjem tanjeg, ali otpornijeg Gorilla Glass 4 zaštitnog stakla.

Samsung Galaxy Alpha je kompaktanm telefon, sa kućištem tankim 7mm, dok je prednje staklo ekrana sa Gorrila Glass 4 zaštitom tanko 0,4mm. Pored ovoga Galaxy Alpha ima 4.7-inčni ekran i pozicionira se kao glavni rival Apple iPhone 6 modelu.

Ne računajući metalno kućište, Alpha dizajnom podseća na Galaxy S5. Telefon pokreće Samsungov Exynos 5 čipset sa podrškom za Cat. 6 LTE. Uređaj ima 12MP glavnu kameru, koja je sposobna za snimanje 4K Ultra HD videa od 30 frejmova u sekundi.

Izvor: Benchmark.rs / Phone Arena

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: