Klinac prodao aplikaciju Yahoo-u i zaradio milione

Veb grupa Yahoo objavila je kupovinu aplikacije Summly koja olakšava čitanje informacija sa mobilnih telefona od jednog britanskog tinejžera.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2013.

12:27

Default images

Nik Dalojzio bi tako mogao da postane jedan od najmlađih milionera koji su počeli ni od čega, preneli su danas francuski mediji.

Dalojzio je sa 15 godina napravio aplikaciju Summly u svojoj kući u Londonu, objavljeno je na zvaničnom blogu Yahooa uz vest o kupovini aplikacije.

Iznos transakcije nije saopšten, ali bi, kako piše londonski list Evening Standard, Daloizio koji sada ima 17 godina, mogao da dobije između 20 i 40 miliona funti (30 i 60 miliona evra).

On će se narednih sedmica sresti sa ljudima iz Yahoo, precizirala je firma koja je saopštila da želi prvo da zatvori aplikaciju, a onda ponovo koristi tehnologiju u sopstvenim proizvodima.

Predsednica Yahooa Marisa Mejer, realizovala je poslednjih meseci više manjih kupovina te vrste kako bi odabrala talente u oblasti IT koji bi poboljšali proizvod firme i ponovo pokrenuli njen razvoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: