Najtanji smartfon stigao u Srbiju

Iako je u Srbiji samo godinu dana, VD generalnog direktora kompanije Huawei u Srbiji, Cing Fengju, kaže da je Srbija sjajna zemlja sa dobrom istorijom i zaslužuje najnovije tehnologije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2012.

15:59

Default images

Zbog toga, kompanija koja kaže da ima za cilj da u naredne dve ili tri godine postane najveći proizvođač smartfona, domaćem tržištu predstavlja modele Ascend P1, Ascend G300 i Ascend Y200.

Ascend P1 je smartfon na 4.0.3 verziji Androida, 4,3-inčnog Super Amoled ekrana i dvojezgarnim procesorom na 1,5GHz. Predstavljen je na ovogodišnjem CES-u kao "najtanji smartfon na svetu".

Model Ascend G300 je uređaj srednjeg cenovnog ranga, a radi se o 4-inčnom telefonu, trenutno na Gingerbread verziji Androida, a iz Huaweija najavljuju nadogradnju na ICS.

Nižem cenovnom rangu pripada treći predstavljeni model, Ascend Y200, koji ima ekran od 3,5-inča, kameru rezolucije 3,2 megapiksela i procesor na 800 MHz, a dostupan je za 1 dinar čak i uz pakete od oko hiljadu dinara mesečno.

O cenama uz pakete koji vas zanimaju možete se informisati na zvaničnom sajtu Telenora - Ascend P1, Ascend G300, Ascend Y200.

Huawei očekuje da ove godine ostvari prodaji od 100 miliona uređaja, a iz ove kompanije kažu da su prema podacima u prvom kvartalu ove godine bili treći najveći proizvođač Android smartfona na svetu.

Pored toga, iako im je Android glavni fokus, iz kompanije ponovili su informaciju objavljeno prošlog meseca, da će Huawei biti jedan od prvih proizvođača koji će tržištu ponuditi Windows Phone 8 uređaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: