Amazonov odgovor na iPad zove se Fire

Amazon je javnosti predstavio Kindle Fire, novi Android tablet koji bi za razliku od crno-belog e-čitača Kindle trebalo da bude puno bliži modernim tabletima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2011.

16:58

Default images

Amazonov tablet će imati dvojezgarni procesor i ekran dijagonale sedam inča. Što se tiče povezivosti, tu je samo WiFi (bez 3G-a), a Kindle Fire neće imati ni kameru ni mikrofon. No, cena će biti vrlo povoljna: svega 199 dolara.

Poređenja radi, najjeftinija verzija Appleovog iPada u SAD-u košta više nego dvostruko više: 499 dolara.

U skladu sa cenom novog Kindlea, Amazon je kupcima priredio još jedno ugodno iznenađenje: stari Kindle sa crno-belim ekranom sada u najjeftinijoj varijanti košta svega 79 dolara.

No, ta se cena odnosi na obični Kindle, a Amazon je odmah nakon objave Firea predstavio i novu generaciju pod nazivom Kindle Touch. Novi uređaj jetanji, manji i lakši od postojećeg Kindlea, nema fizičke tastere, a Amazon tvrdi da poseduje do sada najnapredniji ekran zasnovan na tehnologiji e-mastila (eng. e-ink).

Cena Kindle Toucha kreće od 99 dolara, a verzija sa ugrađenom 3G povezivošću koštaće 149 dolara. Kupci mogu naručiti oba uređaja već sad, a Amazon će početi sa isporukom 11. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: