Prvi internet park u Srbiji

Studenski park u Beogradu je, zahvaljujući Telenoru, postao prvi park u Srbiji u kome je moguće besplatno pristupiti internetu.

Tijana Todorović

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 11.06.2008.

14:16

Default images

Nakon svečane manifestacije koja je održane danas, Studenski park u Beogradu je zvanično dobio još jednu funkciju koja mu je donela titulu prvog internet parka u Srbiji.

U naredna tri meseca, zahvaljujući Telenoru, svi posetioci parka moći će besplatno da pristupe internetu i isprobaju sve prednosti 3G mreže, a da pri tom uživaju na otvorenom prostoru.

Način povezivanja je veoma jednostavan, uz pomoć nekoliko osnovnih koraka, koji su objašnjeni na tablama u parku, svi zainteresovani mogu da priključe svoje računare na internet.

Povezivanje prenosnih računara na brzi Internet moguće je putem bežične mreže koja pokriva ceo par ili putem USB modema koji se nalaze na nekoliko lokacija u parku.

Koncept internet parkova postoji već dugo u mnogim svetskim metropolama, a od sada će i građani Srbije imati priliku da surfuju i preuzimaju sadržaj sa interneta sedeći u travi nekog od parkova širom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: