Ekstremno čvrst: Ovaj mobilni napravili su od 'tečnog metala'

Atraktivni Turing Phone napravljen je od nove legure koja je izuzetno čvrsta, nudi senzor otiska prsta i napredne sigurnosne sisteme, ali i izuzetno visoku cenu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2015.

10:47

Default images
Screenshot

Izgleda kao gadget iz nekog SF filma, ali Turing Phone novi je mobilni telefon koji će se moći naručiti od kraja jula.

Predstavila ga je kompanija Turing Robotics Industries i navode kako je ovo prvi telefon od 'tečnog metala' likvidmorfijuma, nove legure koja je čvršća od čelika ili titanijuma.

Telefon dolazi s Androidom 5.1 i Turing interfejsom. Pokreće ga četvorojezgrarni procesor na 2,5 GHz s 3 GB radne i 16/64/128 GB interne memorije. Njegov 5,5-inčni ekran ima Full HD rezoluciju, a kamere snimaju fotografije od 8 i 13 megapiksela. Ugrađena baterija nudi 3000 mAh.

Uporedimo li ovo s trenutnim top modelima na tržištu, specifikacije su nešto slabije, ali zato telefon ima i niz drugih prednosti. Uz čvrst metal, tu je senzor otiska prsta koji je smešten na ivici uređaja, za razliku od konkurentnih telefona.

Nema micro USB za punjenje, već se puni preko magnetskog punjača. Vodootporan je i to do 30 metara. Još jedna velika prednost mu je i sigurnost, a iz kompanije navode da koristi sistem za autentičnost koji kreira 'zaštićenu komunikacijsku mrežu' koja je izolovana od spoljašnjih napada, što bi trebalo da omogući da bez straha delimo osetljive podatke.

Telefon će moći da se naručiti od 31. jula i to po cenama od 610 dolara (16 GB), 740 dolara (64 GB) i 870 dolara (128 GB).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: