Tehnopolis

Četvrtak, 09.02.2012.

13:22

Windows 8 beta krajem februara

Consumer Preview verzija Microsoftovog Windowsa 8 biće prikazana na MWC sajmu, 29. februara.

Izvor: B92

Default images

Ova verzija će biti dostupna za sve koji budu želeli da je isprobaju, a finalna varijanta Windowsa 8 očekuje se u drugoj polovini godine, najverovatnije na jesen, čime Microsoft ostaje veran svom ciklusu objavljivanja nove verzije na svake tri godine (Window 7 predstavljen je oktobra 2009. godine).

Microsoft će novu verziju Windowsa prikazati na sajmu posvećenom mobilnim tehnologijama, Mobile World Congress, što ima smisla ako se ima u vidu da će ovaj OS biti namenjen i PC i tablet računarima.

Pojedini mediji nagađaju da bismo mogli čuti i novosti o novoj verziji mobilne platforme, Windows Phone 8.

Potpredsednik kompanije Microsoft, ranije je Windows 8 nazvao “fundamentalnim preokretom u Windows dizajnu koji nisu pokušali još od Windowsa 95".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: