Tehnopolis

Ponedeljak, 02.07.2012.

16:11

IE i dalje najpopularniji

Iako smo nedavno čitali procene da je Googleov Chrome najpopularniji browser na svetu, novi podaci kompanije Net Applications pokazuju da to ipak nije slučaj.

Izvor: tportal.hr, Cnet

Default images

Naime, prema podacima Net Applicationsa, daleko najpopularniji browser na svetu još uvek je Microsoftov Internet Explorer, sa 54% tržišnog udela.

Poslednja verzija Internet Explorera nastavlja da raste i ima 19 posto udela, odnosno 6 posto više nego prošle godine, a za razliku od IE 9, udeo koji imaju IE 6 i IE 7 opada.

Firefox je drugi sa 20%, dok je Chrome blizu, ali ipak treći sa 19% udela.

Tačno je da Internet Explorer i Firefox blago padaju, dok Chrome raste, no ukupni rezultat još je uvek puno drugačiji od nedavnih procena da je Chrome najpopularniji.

Što se pak tiče mobilnih browsera, najjači je Appleov Safari sa 66% udela, dok je drugi Androidov browser sa 20% udela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: