Test: Lenovo Yoga 3 Pro

Treća iteracija Lenovo Yoga koncepta nam donosi još ispoliraniji, još unapređeniji proizvod. Makar tako deluje spolja, na prvi pogled.

Izvor: Izvor: Benchmark Autor: Filip Majkiæ

Sreda, 26.11.2014.

09:22

Default images

Impresivan utisak koji ostavlja ova mašina u rukama je svakako nešto što može da potraje, ali pre ili kasnije ćete se suočiti sa nekim aspektima računara koji nisu tako sjajni i na koje se može gledati ako ne sa podozrenjem, a ono svakako dvojako. Suština je sledeća – upotrebljena je nova arhitektura, koja na papiru donosi puno toga, ali u praksi ispada da je mnogo toga promenjeno da bi sve ostalo isto. Pogledajmo o čemu se radi.

Dizajn, konektori

Kada je svojevremeno predstavio svoj prvi Yoga hibridni uređaj, Lenovo verovatno nije ni sam bio svestan u kojoj će meri njegov proizvod postati svojevrsni benčmark PC industrije kada se radi o ultra-tankim, mobilnim računarima. Yoga je u proteklom periodu, što zahvaljujući svom inovativnom konceptu, što zahvaljujući spremnosti da se uhvati u koštac sa izazovima koje savremeni trendovi donose, postala sinonim za kvalitetan hibrid ili ultrabuk, svejedno, i verovatno je najbolji i najupotrebljiviji računar u tom smislu, šire posmatrano. Osim tradicionalnog načina korišćenja, u formi laptopa, Yoga donosi rotiranje ekrana kojim se kompletan računar jednostavno pretvara u tablet. Ne samo to, već su zahvaljujući podazumevanim ekranima osetljivim na dodir postali mogući i neki novi načini korišćenja, pa tako Lenovo za Yogu kaže da je to 4-u-1 uređaj, jer postoje četiri položaja u kojima se on može koristiti.

Nema sumnje da je i inspiracija za samo ime (Yoga) došlo od svih tih mogućnosti obrtanja i postavljanja u drugačije položaje, kojima je zajedničko bilo da zadržavaju visok stepen upotrebljivosti uređaja. Istovremeno, računari su sa sobom donosili i nove, moderne hardverske platforme, ekrane ultra-visoke rezolucije i tome slično. Tako je i ovog puta. Ekran visoke rezolucije (3200 x 1800 piksela), kao i prvi izdanci Broadwell platforme u vidu Core M čipa.
No, da li je to sve donelo smislena unapređenja i da li je laptop zahvaljujući ovim novinama bolji prilikom svakodnevnog korišćenja u odnosu na prethodnika? Teško je to zaključiti, a iako smo fascinirani onim što smo videli tokom testiranja modela, ne možemo se oteti utisku da se moglo više. U svakom slučaju, Lenovo je veoma ambiciozan, vrlo agresivan na polju Windows laptopova, a iskreno, ima i puno pravo da to i bude. Pogledajmo šta nam Yoga 3 Pro donosi.

Dizajn, konektori

Za početak, nije od zgoreg da vas podsetimo na naš prikaz Lenovo Yoga 2 Pro hibrida, koji se na našem tržištu pojavio početkom godine. Pomaci u odnosu na taj model postoje, prisutni su i uočljivi, ali su osnovni koncepti ostali identični. No, pođimo redom...pakovanje je kompaktno i kvalitetno, ali ne i naročito bogato. U lepoj kutiji vas čekaju sam uređaj, zatim kablić za punjenje koji je veoma nalik na HDMI, pa ćete ga od dotičnog najbolje razlikovati po centralnom predelu obojenom u žuto, te papiri sa garancijom i uputstvom. Sve je to upakovano lepo i kvalitetno.
Odmah po vađenju hibrida iz celofana zatičemo istu situaciju kada je izrada u pitanju kao i kod prethodnog modela. Gotovo istu, bolje reći, jer su izmene ponajviše pretrpele šarke, ali o tome nešto kasnije. Računar je izrađen od plastike, baš kao i Yoga 2, baš kao i prva Yoga. Isto tako, treba reći da to nijednog trenutka nećete jasno primetiti, budući da postoji značajan mat sloj od delimično hrapavog materijala. Sve u svemu, u praksi ovo rešenje deluje vrlo elegantno pod prstima i stvara specifičan osećaj da se radi o predmetu od kože ili nekog srodnog kvalitetnijeg materijala. Međutim, plastika je u pitanju.

Sa druge strane, jedan pogled na sam uređaj će vas razgaliti. Laptop je tanak, deluje luksuzno, ivice se dodatno istanjuju kako se ide prema prednjoj strani. Osim toga, sa masom od svega Naša varijanta je metalik siva, ali je on dostupan još u narandžastoj i zlatnoj boji, koje su još luksuznije od modela koji se našao u našim rukama. Svakako raspolažu specifičnim koloritom koji je primamljiviji i uočljiviji od pomalo dosadnjikave sive boje. Sa debljinom od samo 12.8 milimetara i masom od 1.2 kilograma, te mogućnostima da ga lako nosite u rukama u bilo kom od nekoliko režima rada, ovo je hibrid koji je pravo zadovoljstvo nositi sa sobom.
Unutrašnjost je, sa druge strane, potpuno crne boje, što pravi kontrast sa spoljašnjim delom. Tačped je solidne veličine za jednu trinaesticu i radi kao klikped, odnosno ceo može da funkcioniše kao klik miša. Tastatura je, kao i uvek kod Lenova, posebna priča. Njihovi AccuType tasteri su zapravo kombinacija implementacije ulubljenja za jagodice u svakom tasteru i ergonomskog oblikovanja tastera tako da oni nisu klasični pravougaonici i kvadrati, već imaju zakrivljene površine. Na zaboravimo ni JBL zvučnike, koji pružaju sasvim solidan ugođaj, posebno imamo li u vidu formu uređaja.

Konektori

Lenovo je Yoga 3 Pro hibrid opremio podrškom za sve bitnije tipove konektora koje zatičemo u današnjim mašinama. Možda vredi istaći da je taster za paljenje računara na boku uređaja, kao kod tableta, što itekako ima smisla imajući u vidu namenu računara i mogućnost korišćenja u čak četiri različita položaja. Stoga, čemu taster za paljenje u predelu oko tastature, kao kod klasičnih laptopova? Na desnoj strani su još priključak za slušalice, tasteri za pojačavanje zvuka, jedan USB 3.0 port, kao i dugmence za resetovanje, koje je potrebno pritisnuti nekim šiljatijim predmetom – recimo, vrhom hemijske olovke.

Levo se nalaze čitač kartica, strujni konektor, još jedan USB 3.0 i micro HDMI izlaz, preko koga možete izbaciti sliku na eksterni displej u kombinaciji sa adapterom/kablom, koji se nažalost ne dobija u paketu. Na prednjem i zadnjem delu ne zatičemo nikakve dodatne konektore. Sve u svemu, u kombinaciji sa Bluetooth i WiFi podrškom, neće vam praktično ništa zafaliti u svakodnevnoj praksi.
Hardver

Šarke zaslužuju poseban deo priče, imajući u vidu koliko im je Lenovo posvetio pažnje, a istovremeno i uzimajući u obzir da glavni pomak kada je kvalitet izrade u pitanju zatičemo upravo tu. Naime, nove šarke se prostiru duž celog spoja između ekranskog i tastaturnog dela, tako da gotovo možemo reći da je u pitanju jedna velika zglopka/šarka. Za izradu je korišćena kombinacija aluminijuma i čelika, i šarka je izrađena od čak 813 različitih delova. U kompaniji Lenovo tvrde da je kao inspiracija služila klasična zglopka metalnog ručnog sata. Umesto dve fokusne tačke za oslonac, sada ih imamo šest, što je svakako dodatna sigurnost u čvrstinu mehanizma.

Važno je istaći da u praksi sve funkcioniše veoma dobro, i šarka savršeno čvrsto drži uređaj u bilo kom položaju. Zaista imamo utisak da se ne može ništa razglaviti niti da je ijednog trenutka uređaj nestabilan. To posebno dobija na značaju imamo li u vidu da ga je moguće koristiti u raznolikim režimima, te da je ekran moguće rotirati za 360 stepeni. Ovim putem je dobijeno da se ekran čvrsto drži svog oslonca ma u koji položaj da ga postavite i to nam se zaista dopada, te u praksi funkcioniše bez greške. Svaka čast kompaniji Lenovo na ovom unapređenju.

Hardver, specifikacija

Yoga 3 Pro nam donosi novu generaciju hardvera, koji ima za cilj upravo popularizaciju ovakve vrste hibrida, odnosno 2-u-1 uređaja. Reč je o novoj Core M seriji procesora koji pripadaju Broadwell generaciji, odnosno novoj generaciji Intelovih čipova namenjenih prenosnim računarima. I tu dolazimo do malog raskoraka u odnosu na najave i obećanja. O tome ćemo ipak nešto kasnije tokom teksta, kada budemo izlagali svoje utiske u druženju sa ovom mašinom. Sada ćemo se posvetiti sirovim brojkama.

Intel Core M procesor može da pokreće uređaje tanke kao tablet uz nivo Intel Core performansi, kao i da udvostruči trajanje baterije, u poređenju sa sistemom starim četiri godine. Intel Core M omogućava čak 50 odsto brže procesorske i 40 odsto brže grafičke performanse u poređenju sa prethodnom, četvrtom generacijom Core procesora. Intel Core M može da podnese više od osam sati reprodukovanja video sadržaja; što predstavlja i do 20 odsto (1,7 sati) duže trajanje baterije u poređenju sa prethodnom generacijom Core procesora i duplo duže trajanje baterije ukoliko se poredi sa trajanjem baterije jednog prosečnog računara starog četiri godine.

Teoretski, Intel Core M procesor je za 50 odsto manji i pri energetskom utrošku od 4,5 W za 60 odsto manje se zagreva u odnosu na prethodnu generaciju. Ovo omogućava proizvođačima originalne opreme da dizajniraju elegantne sisteme bez ventilatora tanje od 9 mm. Takođe, ovaj podatak nam je bitan zato što se u Yoga 3 Pro tabletu koristi upravo jedan takav procesor, sa disipacijom deklarisanom na svega 4,5 W. Reč je o Intel Core M-5Y70 procesoru.
Core M-5Y70 radi na svega 1,1 GHz! Ipak, ne dajte se zavarati niskim osnovnim radnim taktom, jer je ovaj mališa, makar u teoriji, u stanju da se žestoko “protegne”, uvećavajući svoj radni takt u Turbo režimu do čak 2,6 GHz, što je zbilja impresivan podatak. Raspolaže sa dva jezgra, te podrškom za Hyper-Threading, te je u stanju da izvršava četiri threada istovremeno. Uz 4 MB L3 keš memorije, ovaj 14-nanometarski mobilni procesor zaista obećava nesvakidašnje malu potrošnju od 4,5 W, što je gotovo nestvarno za polje mobilnih računara.

U stopu ga prati unapređena integrisana grafika. Reč je o Intel HD 5300 mobilnoj grafici, koja je u stanju da radi na taktovima od 100 do 850 MHz. Ima 24 Execution Units (EU jedinica), te unapređene performanse, premda treba imati u vidu da je radni takt dosta ograničen TDP-om u konkretnom procesoru. U teoriji, ovakva grafika bi trebala doneti solidan pomak, ali u praksi nije sasvim tako, a zbog čega, saznaćete više u nastavku teksta. Model sa našeg testa je stigao sa 8 GB zalemljene LPDDR3-1600 memorije. Solidna količina, sasvim prihvatljiva za današnje standarde i namenu računara. Diskovni podsistem računara jeste SSD, i to model kompanije Samsung, koji donosi dobre performanse i nisko vreme odziva, što dodatno doprinosi ugodnom osećaju svakodnevnog korišćenja.

Ekran treba naročito istaći. Mnogi ekrani su nas oduševljavali u poslednje vreme, mnogi proizvođači su drastično podigli standarde, ali nas je malo koji oduševljavao kao QHD+ ekrani od 3200 x 1800 piksela, kakvima su nas počastili najpre Samsung, a potom i Lenovo. I ovaj IPS u Yoga 3 hibridu stiže sa ultra-visokom rezolucijom, odnosno sa IPS tehnologijom izrade. je panel koji je izašao iz fabrika južnokorejskog giganta Samsunga, ali je Lenovo umesto PLS ekrana, rezervisanog za Samsungove vrhunske računare, “morao da se zadovolji” IPS modelom, rezolucije od čak 3200 x 1800 piksela! Pored toga, reč je o ekranu osetljivom na dodir, a 10-point touchscreen tehnologija je u pitanju.

Najzad, iz tabele možete da vidite i informacije koje se odnose na ostatak specifikacija. Još jednom bismo skrenuli pažnju na izuzetno malu i za prenošenje pogodnu masu, kao i odličan sveukupan utisak o računaru. Još da napomenemo da se isporučuje sa Windows 8.1 operativnim sistemom. Prelazimo na utiske nakon testiranja i višednevnog druženja sa uređajem...
Utisci

Znate kako nekada računari mogu da budu takvi da daleko bolje funkcionišu u teoriji nego u praksi? Tako bismo verovatno najadekvatnije opisali Yoga 3 Pro: iako nas on oduševljava mnogo čime, a ponajviše svojim sposobnostima transformacije i pružanja potpuno drugačijeg iskustva od jednog do drugog korišćenja. Sve to zahvaljujući, dabome, veoma dobrom i jasnom ekranu koji je uživanje dodirivati. Međutim, mišljenja smo da industrija ima mnogo više razloga da bude zadovoljna ovim računarom nego sami korisnici.

Zbog čega to kažemo? Postoji nekoliko razloga. Prvi je hardverski. Iako na papiru mašina deluje veoma dobro i unapređeno u skoro svakom pogledu (pogledajte samo spisak poboljšanja koje CPU donosi na prethodnoj stranici), ne vidimo da se to u značajnijoj meri prenosi na korisnika. Kao da je “štelovano” da nova generacija, makar za početak, donese iskustvo koje je tu negde sa onim što je donosila prethodna. Da, performanse – po – vatu – potrošnje su impresivne, ali šta od toga korisnik vidi? U teoriji, procesor može da se hladi pasivno ali kuler je i dalje tu, i dobro je što je tu pošto su temperature možda čak i više u odnosu na Yoga 2 Pro. Sada se laptop hladi (tj. izbacuje topao vazduh) kroz sićušne otvore smeštene uz šarke, što se u praksi oseća.

Dalje, štedljivija platforma je omogućila proizvođačima da...pogađate, ubace manje baterije, tako da su i dobici u tom smislu mali. Kada bismo poredili situaciju klok-za-klok sa, recimo, toliko korišćenim Core i5-4200U iz prethodne generacije, dobici bi bili jasni i uočljivi, ali to prosto nije slučaj. Osim toga, računar trotluje. Sve one mogućnosti o značajnom uvećanju brzina radnih taktova stoje, ali samo u situacijama kada je školjka takva da se adekvatno hladi. Međutim, ovde imamo situaciju da, naročito u situacijama kada su i CPU i grafika integrisana u njemu iole opterećeni, mašina jednostavno obara radne taktove umesto da ih drži na povišenoj vrednosti, rezultujući performansama ispod očekivanja u praksi. To se neće videti u kratkom benchmarku, ali u nekom intenzivnijem scenariju svakako hoće.

Sa druge strane, Yoga 3 Pro je savršena za nezahtevne zadatke. Računar je tih, staložen, miran, lako se koristi u bilo kom modu korišćenja. Kompanija je prilikom dizajniranja pazila na sve sitnice koje se pojavljuju u svakodnevnoj praksi. Recimo, kada rotirate ekran, tastatura posle određenog ugla postaje neaktivna kako ne biste slučajno aktivirali neku komandu pritiskom pozadi. Browsing, mailovi, lagano konzumiranje sadržaja, to su sve scenariji koje će Yoga 3 Pro obaviti bez ikakvih problema ili trzavica, uz solidan užitak u korišćenju. Dizajn šarke je sjajan i ona čvrsto drži računar u svim položajima.

Najzad, tu je pitanje tableta, odnosno korišćenje uređaja u tablet formi. Pre svega, donja ivica ekrana je izuzetno velike širine. Možda su dizajneri zamislili da se upravo tu drži uređaj, pa je sa razlogom nešto širi upravo taj predeo, ali u praksi iammo nesklad u debljini ivica. Tu je i funkcionalna problematika – mi svima koji su zainteresovani za hibridne računare preporučujemo da na njih gledaju kao na ultrabukove koji imaju još raznorazne funkcije koje mogu da posluže, zahvaljujući ekranima osetljivim na dodir, pre nego na modele koji se ravnopravno i identično udobno mogu koristiti u različitim režimima. Jednostavno, 13 inča je preveliko za tablet. Može da posluži, i može da ostavi odličan utisak, ali duže korišćenje će svakako zamoriti.

Kada je softver u pitanju, Lenovo isporučuje računar sa nekoliko sopstvenih dodataka. Među njima su najinteresantniji Lenovo Motion Control, te OKO – One Key Optimizer koji omogućava da lako i brzo optimizujete računar bilo sa aspekta potrošnje, bilo sa aspekta kontrole nad svakojakim “ostacima” koje aplikacije ostavljaju za sobom i pune registar, temp lokacije i slično.
Tu je i Lenovo Harmony, koji se povezuje na internet i u stanju je da vam pruža informacije i statistike vezane za korišćenje računara u nekom od četiri osnovna moda korišćenja, ali i koji se prilagođava načinu na koji koristite hibrid uređaj. Recimo, menjaće automatski osvetljenje ekrana u zavisnosti od scenarija korišćenja, uključivaće motion control po potrebi, menjaće podešavanja u raznim aplikacijama, prilikom gledanja videa i slično. Harmony raspolaže podrškom za optimizaciju do 50-ak različitih aplikacija. Takođe vam može preporučiti aplikaciju u zavisnosti od toga koliko je drugih korisnika Yoga uređaja koristi, na osnovu statistika. Sve u svemu, radi se o vrlo zanimljivom parčetu softvera, koje nama deluje sasvim korisno, a čiju bi potpuno upotrebnu vrednost pokazalo vreme.

Ekran

Dobar ekran i fantastično iskustvo u njegovom korišćenju su verovatno najbolji adut ovog hibrida. To je naročito bitno budući da se tri režima rada u potpunosti oslanjaju na interakciju sa računarom isključivo putem ekrana. IPS ekran rezolucije 3200 x 1800 tačaka u praksi deluje divno, ali moramo reći da su izmerene vrednosti bile nešto slabije u odnosu na ono što smo videli kod Yoga 2 Pro modela. Minimalno, i pitanje koliko u praksi osetljivo, ali tako su naša merenja pokazala. Ipak, ekran je veoma živahan, boje odlične, interakcija na visokom nivou.

Kod prethodnika smo izneli mišljenje da je problematično koliko će dugo njegove šarke ostati čvrste. Ovde možemo da sa radošću kažemo da apsolutno nemamo nikakvih dilema po tom pitanju. Koji god položaj da odaberete, zahvaljujući novim šarkama ekran je čvrst, pouzdan, nijednog trenutka ne odaje ni najmanju sumnju u potpunu stabilnost. Sa te strane – svaka čast.

Tastatura, tačped

Tastatura je veoma dobra, verovatno najbolja moguća sa ovakvim proporcijama računara. Međutim, dosta je plitka, za šta imamo razumevanje da je u neku ruku neizbežno. Doza navikavanja je neophodna, posebno imajući u vidu da se Lenovo odlučio na radikalan potez koji smo videli i kod X1 Carbon ultrabuka visoke klase – na odstranjivanje F tastera, koji su sada uvedeni kao sekundarne funkcije u gornji nivo tastera tastature. Prisutno je belo pozadinsko osvetljenje (grupno, ne individualno po tasterima), koje se takođe može isključiti.

Tačped je relativno tvrd. Korektnih je dimenzija, mada je naravno i dalje za nas najbolji tačped onaj sa MacBook računara, gde posebno impresioniraju oni sa manjih modela. No, ovde imamo veoma glatko i lepo funkcionisanje i prepoznavanje multitač komandi, sasvim u vrhu onoga što možemo pronaći na Windows platformi. Takođe, treba imati u vidu da prisustvo ekrana osetljivog na dodir umnogome rasterećuje tačped, posebno kada govorimo o bazičnim funkcijama gde treba dovesti kursor na neki objekat i izvršiti klik. Sada to radite veoma lako, direktno na ekranu, pa onda tačped koristite samo za neke komplikovanije komande.

Zaključak

Buka

Buka je na sasvim prihvatljivom nivou, što je i logično imajući u vidu malu potrošnju računara. Uglavnom, nećete osećati zvučno uznemiravanje...

Zagrevanje

Zagrevanje je primetno u delu iznad tastature. Sve u svemu, bez obzira što se komponente računara deklarativno manje greju, izduvnici su daleko manji, tako da u praksi imamo veoma sličan rezultat kao kod drugih sličnih računara koji su koristili hardver prethodne generacije. Još jedan pomak koji, makar na Yoga 3 Pro računaru, neće osetiti svi korisnici.

Baterija

Baterija koja se isporučuje je četvoroćelijska, kapaciteta 44 Wh umesto 54 Wh kod Yoga 2 Pro prethodnika. Utisci su dvojaki. Sa jedne strane, maksimana autonomija je veoma dobra i možete da prebacite i desetak sati u štedljivom režimu korišćenja. Sa druge strane, opet imamo situaciju da u praksi korisnik teško tako nešto može da ostvari, jer i najmanja i najneintenzivnije korišćenje računara rezultuje značajnim skraćenjem autonomije. Samo da uključite WiFi i da povremeno izvršite neku pretragu internetom može autonomiju praktično da prepolovi, a da ne govorimo o reprodukciji videa. U praksi, imamo osećaj da Yoga 3 Pro ima još drastičnije razmake između različitih vidova opterećenja u odnosu na ranije generacije, što je verovatno posledica velikog oslanjanja na Turbo taktove, pa tako i najmanja korišćenja određenih funkcija mogu drastično da smanje autonomiju računara.

Zaključak

Neverovatno je teško doneti završnu reč o Yoga 3 Pro računaru, mnogo teže nego što smo mislili na prvi pogled kada smo se oduševili izvadivši lagani i tanki računar sa taze hardverom najnovije generacije, misleći da će sve biti potaman. Sa jedne strane, verovatno najtačniji i najkraći opis ovog uređaja bi mogao biti “veoma dobar, ali bolji na papiru nego u praksi”. Umesto da nas oduva od sreće, kapitalizuje fantastičan prvi utisak i ubedljivo odnese Editor’s Choice nagradu kao najbolji Windows hibridni uređaj, pa možda i priznanje za najbolji laptop ove godine, kao da je Yoga 3 Pro na svakom koraku pokušavala da nas uveri da ona ipak nema baš takvih ambicija kakve smo joj mi pripisivali.

Nažalost, i matična kompanija se okrenula suviše ka cilju da svoj uređaj predstavi kao direktnog konkurenta Apple-ovim MacBook Air mašinama. Čak i na stranici Yoga 3 Pro hibrida na matičnom sajtu videćete odmah i pre svega – reklamu u kojoj se direktno poredi sa Apple konkurentom, kao da se ne radi o dva sasvim odvojena sveta, i kao da je nekome ko je vezan za Apple servise zaista bitno da li njegov Air ima ekran osetljiv na dodir, da li je Lenovo kreirao najbolju i najpouzdaniju šarku za prenosne uređaje malih formata ili da li se Yoga 3 može koristiti kao tablet za razliku od Aira nekome ko se najverovatnije uveliko oslanja na iPad u tom svetu.

Srećom, Yoga 3 Pro ima u sebi mnogo toga što je veoma lako voleti. Mnogi smatraju da je reč o najboljem Windows hibridu namenjenom nezahtevnim kupcima, i vidimo da bismo se u neku ruku mogli složiti sa takvim mišljenjem. Međutim, konkretan model kao da nas na svaka dva-tri koraka napred vrati korak unazad, i to na nekoliko polja, te vam preporučujemo da pre bilo kakve kupovine obevezno konsultujete ove stranice.

No, jedna stvar je nepobitna – Yoga 3 Pro je, kada sve sitnice ostavimo po strani, veoma elegantan računar koji vam u svakodnevnoj praksi donosi puno toga. Zapravo, u neku ruku, on i nema konkurenciju uprkos tome što mnogi pokušavaju da izbace svoju varijantu hibrida. Zahvaljujući sjajnom mehanizmu, nekolicini modova u kojima je dostupan i koji se ne ograničavaju samo na laptop i tablet već i određene “međustadijume”, sveukupno dovoljno brzoj platformi za većinu potreba korisnika, te izvanrednom ekranu, Yoga 3 Pro je odličan uređaj koji vrlo lako može postati nezamenljiv svojim korisnicima, što zbog sveopšte upotrebljivosti i lakoće korišćenja, što zbog specifičnih modova korišćenja.

Kompletan test tableta Lenovo Yoga 3 Pro pročitajte na portalu Benchmark.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: