Finale Imagine Cup 2007 u Srbiji

Pre nekoliko dana je u Beogradu održano lokalno finale međunarodnog Microsoftovog takmičenja Imagine Cup u kategoriji projektovanje softvera.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2007.

14:50

Default images

Moto ovogodišnjeg Imagine Cupa je „zamisli svet u kojem tehnologija obezbeđuje bolje obrazovanje za sve“, a radove na zadate teme je ove godine predalo osam timova iz Srbije. U zgradi ComTrade Technology Centra tokom celog dana smenjivale su se zanimljive prezentacije projekata studenata visokoškolskih ustanova iz svih delova naše zemlje. Nakon većanja, šestočlani žiri je dodelio vredne nagrade najuspešnijim takmičarima.
Takmičenje Imagine Cup u sezoni 2007 je organizovano u devet kategorija, od projektovanja softvera i produkcije kratkih filmova, do izazova iz oblasti algoritama i programiranja. Rešenja koja su studenti danas predstavili bave se realnim, svakodnevnim problemima koji se tiču obrazovanja. Po oceni žirija, najbolji je bio SMOR tim i projekat DriveON. Članovi ovog tima su studenti Fakulteta organizacionih nauka i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, a projekat je zamišljen kao pomoć pri učenju vožnje automobila. Cilj projekta je da se napravi proizvod -simulator koji bi mogao da se distribuira po auto školama, a koji bi one koristile za obuku novih vozača.
Simulator je namenjen za korišćenje od strane učenika i instruktora vožnje. On treba da obezbedi virtualnu realnost vožnje, a služi kao pomoć u obuci i poboljšavanju krive učenja pre izlaska učenika na pravu ulicu. Ideja je da simulator služi i kao zamena za „prave“ časova vožnje, za šta bi bila neophodna sertifikacija ovog rešenja. Kako u našoj zemlji još uvek ne postoje zakoni vezani za sertifikaciju simulatora vožnje automobila, kao referenca je korišćen koncept dizajna avionskih simulatora.

Sve dodatne informacije o Imagine Cupu 2007 možete pronaći na Web lokaciji www.imaginecup.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

13 h

Podeli: