Uređenje doma

Žrtva nasilja rođenog deteta: Sin pokušava da me ubije

Devetogodišnji Džej Džej toliko je pun besa da je nožem povredio majku nekoliko puta, pokušao da je gurne ispod kamiona, a nekoliko puta i planirao da je ubije.

Sreda, 18.06.2014.

18:35

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Presladak dečak plave kose, plavih očiju i anđeoskog izgleda kao savršen sin, ali realnost je mnogo mračnija. Devetogodišnji mališan pati od mentalnih problema, a dijagnostifikovani su mu opsesivno kompluzivni poremećaj i preterana hiperaktivnost.

Nažalost, njegova majka Bobi nije usamljen slučaj. Naime, preko 11 hiljada poziva godišnje stiže od roditelja koji tvrde da su žrtve nasilja sopstvene dece.

“Kada je jako besan dobija snagu koja je nezamisliva. Udara me, gura, čupa moju kosu!”, kaže mama Bobi, koja će se sa svojim sinom pojaviti u dokumentarcu “Moje nasilno dete”.

Bobi želi da javnost shvati njeno dete nije krivo što ima mentalne problem koji ga izmene u sekundi, te da mu je potrebno samo malo više razumevanja.

“Od malena sam shvatila da je drugačiji, mnogo je plakao, nikada nismo mogli da ga smirimo, neprekidno bi vrištao. Kada je malo porastao shvatili smo da je on zapravo plaši svega”

Njegovo ponašanje pogorašlo se kada je pokušao da ubije Bobi u sred noći.

“Nekoliko puta je pokušao da me izbode, pa smo sakrili sve noževe, makaze i oštre stvari. Pokušao je da povredi i stariju sestru. Čak mi je ispričao plan i kako je to nameravao da uradi”

Džej Džej je sada treći razred osnovne škole, a već dva puta je zbog nasilnog ponašanja bio isključen. Kada su ga drugi put isključili sa nastave bio je toliko ljut da je u povratku kući gurnuo majku ispred kamiona.

Majka čije strpljenje nema granice trenutno radi na tome da uz podršku jedne mentalne ustanove započne lečenje svog mališana koji ima izlive besa zbog najsitnijih gluposti.

Stručnjaci kažu da je Bobi fantastična majka, ali da previše štiti dete što može biti jedan od njegovih glavnih izvora frustracija.

Džej Džej već nekoliko meseci pohađa školu od kuće, a Bobi se nada da će rijaliti emisijom pokušati da dočara ljudima svoju svakodnevnicu, te uspeti da izleči svog sina kako bi odrastao u normalnog muškarca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.