Sreda, 18.06.2014.

18:35

Žrtva nasilja rođenog deteta: Sin pokušava da me ubije

Izvor: Super žena

Žrtva nasilja roðenog deteta: Sin pokušava da me ubije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

V.

pre 9 godina

Zao mi je dece u Srbiji sa roditeljima sa ovakvim poremecenim stavovima.. Jos koliko su nam socijalni radnici angazovani, o policiji da ne pricam, nema im pomoci.. Svako ko moze svom detetu namerno da nanese bol batinama je veci psihopata od ovog deteta.. A dete je bolesno, to je svakome pri
zdravom razumu jasno i tu nije niko kriv, ni majka ni dete..

Dott

pre 9 godina

Zabavljao sam se sa razvedenom zenom koja ima istih problema. Godinu dana pre nego sto smo usli u vezu ona se razvela od muskarca koji ju je tukao a i sa nemirnim sinom sve je resavao batinama. Sin je pripao njoj i gde je otac stao sin je nastavio. Kad nije imala para da mu kupi sta zeli on bi je fizicki napao besneo i gadjao je raznim predmetima, bezao iz skole i imao lose ocene.
Terao sam je da razgovara sa njim, medjutim kaze pokusava svakodnevno i ne vredi, vodila ga je i kod rznih psihologa, ali nece da saradjuje i sve se zavrsava neuspesno.
Dogovorio sam se sa njom na slucajan (za njega) sastanak u gradu, da sednemo u kafic i ja porazgovaram sa njim, da ona u nekom vremenu ode na 10 minuta sa izgovorom da ide da kupi nesto. Tako je moralo biti jer ona je krila da je u vezi jer je smatrala da je bolje tako za malog a i bivsi muz da ne sazna.
Kad se vratila decak je plakao a i meni su suze nadirale, obecao joj je da vise nikad nece dici ruku na nju i zagrlio je, plakali smo svo troje tada. Narednih par meseci bio je zlatan da bi ponovo poceo po mali, raskinuli smo ali smo se sretali zbog njega na par meseci. Sada je normalan decko od 15 godina, a prvi razgovor sa njim imo sam kada je imao 12.Ne mislim da sam napravio svetsko cudo, samo sam imao strpljenja i takta da mu nadjem slabu tacku zbog cega je poceo da me slusa i upija svaku rec i razume sto je najvaznije.

IronMan

pre 9 godina

Batine mogu smiriti decu ali ih ne mogu promeniti, nego od njih napraviti nasilnike, i kada stasaju to ce isto raditi devojci, zeni, deci... Pozdrav. (Tradicionalista., 18. jun 2014 16:53) Da, baš se brinem da ovaj mali ne postane nasilnik?! Pa kako da ne postane, kad sve isteruje na silu?! A dobro i zlo ne razlikuje, jer nije bio ni nagrađivan, ni kažnjavan!

Jelena

pre 9 godina

Ok, vi ga bijeta "kao vola u kupusu" jer je mali. Ko će koga da bije kada dete bude imalo 18 god. npr. ? Dete je psihijatrijski bolesnik, a mere koje vi predlažete su ravne terapijama u psihijatrijskim ustanovama iz prve polivine 20. veka. U vašim popisima fale samo elektrošokovi.

Sabre

pre 9 godina

Klasican primer lika koji kasnije postane psihopata i pobije brdo ljudi. Ovo treba pod hitno na ozbiljno i dugo psihijatrijsko lecenje, a ako ne upali, zatvoriti ga negde gde ne moze nikome da naudi.

Aca

pre 9 godina

Svi pričate kako ga treba tući i kako je razmažen. Pačnimo od tog razmažen- kako za neko dete koje hoće da UBIJE SVOJU MAJKU možete da kažete da je razmaženo- ono je onda bolesnik. A kao drugo to da ga treba tući- da li stvarno mislite da bi ste dobili nešto tučenjem deteta koje hoće da ubije za najmanju sitnicu? Dobili biste jednosmernu kartu za raj- eto šta biste dobili.

aleks

pre 9 godina

@Tradicionalista
Ne bih bas da ti pozelim ovakvo dete psihopatu ili sizofrenika pa da probas sa dijalogom ali bas me zanima da li bi ti uspelo

Lana

pre 9 godina

Ma, kaišom to dobro treba izlemati dva puta i treći put će pitati za dozvolu u WC da ode. Tako je to kad država zabrani da biješ decu, da im sva moguća prava i zaštiti ih ko bele medvede. Deca su, bre, najveći epikurejci, a što je najgore, toga su više nego svesni.

bezimena

pre 9 godina

Žalosno je koliko je ovde primitivizma i neukosti. U pitanju je BOLEST i to dete bi moralo da se leči u adekvatnoj ustanovi, svakako da nije za boravak u kući obzirom da predstavlja opasnost za okollinu. Zato ne razumem njegovu majku i ona ne može imati moju podršku.

aleks

pre 9 godina

Jako je ruzno kriviti roditelje dete je psihicki bolesno, tako je rodjeno i treba ga smestiti u ustanovu. Roditelji su divni sto ga uopste drze u kuci. Posebno to vole ovi bez dece, da sude roditeljima za sve zivo.

peace frog

pre 9 godina

najezila sam se dok sam citala clanak ali sam pravu jezu osetila tek kad sam komentare procitala! Mogu samo da se nadam da deca sa psihickim poremecajima imaju razumnije i informisanije roditelje od ovih komentatora. Sto se tice ovog deteta ne znam ni sta bih rekla, nisam ni psiholog ni psihijatar, ali mi sve ovo lici na sociopatu.

A ova recenica
"Uostalom ako nastavi tako nek ga da ciganima pa nek se oni bakcu sa njim..."
kao i broj pozitivnih komentara me je bukvalno ostavila u soku!!!

peki

pre 9 godina

Roditelji su krivi. Dete se vaspitava od dana rodjenja. Najlakse je dete odvesti psihologu koji ga kljukaju koje kakvim drogama i prepisujuci neke poremecaje kako bi sto vise novca izvukli od roditelja. Nijedan psiholog nece reci: Gospodjo vodite ga kuci, razovarajte. Deca su uvek bespomocna u svetu odraslih. Sumnjam da je dete mentalno poremeceno. Bice da je majka istresala svoje frustracije na njemu dok je bio jako mali.

pravi konzervativac

pre 9 godina

I treba da je bije kada nije znala da ga izvede na put, i sada je kasno kada klinja ima 10 godina. Ima da je lema kao vola u kupusu, sto bude stariji to ce biti i agresivniji za nju i okolinu. E to vam je primer danasnje srpske omladine koja bode nozevima, i puca iz utoka. Losi roditelji, jos gora deca. Vecina komentatora nema veze sa mozgom, i kao hipnotisani vicu bij, ili mazi. Tajna je u tome da treba biti roditelj, a ne neko ko ce deci da daje pare i ispunjava sve njihove hirove da bi ih se otarasio, ili im udovoljavao, i samim tim misli da je dobar roditelj.

Tradicionalista.

pre 9 godina

Kladim se da bih ga smirio za mesec dana. Lekar sam po profesiji, ali batina kao vaspitno sredstvo je nezamenljiva!
(stecky, 18. jun 2014 17:02)

Ko ne ume dijalogom on mora batinama i nasiljem.
Zato imamo ovoliko mladih koji su agresivni, koji se probadaju nozevima, ubijaju, a bice jos i gore.

Banat

pre 9 godina

Da ga je prebila ko vola u kupusu verovatno bi sutradan bila mrtva. Ovo nije obicno dete gde bi male batine ili par po turu ili ne daj ti Boze tesko prebijanje smirilio i obuzdalo narav. Dete je teski psihicki bolesnik i mora da se leci u ustanovi. Ja sam takodje bio razmazeno dete pa se ne secam kada su mi noz ili guranje roditelja pod kamion pali napamet.

svim ovdeprisutnim nadrilekarima

pre 9 godina

Nisu mi jasni ovi komentari ovde, to je dete sa ozbiljnim mentalnim poremećajem, koji se ni batinama ne bi mogao izlečiti. Mali je jednostavno bolestan, ne razlikuje dobro od lošeg, a terapija podrazumeva boravak u institucijama i nažalost teške medikamente kako bi se takvo ponašanje obuzdalo.

lemy

pre 9 godina

aman ljudi ,vidim ovde komentare od kojih sam se najezio,dete je bollesno,ima mentalni poremecaj,lecio sam takvu decu u Belgiji,to dete ce nazalost posecivati mentalne ustanove mnogo godina,ali sam licno bio sa takvim klincima i oni su svesni svojih postupaka ali ne misle da je to lose ,e sad od slucaja do slucaja mogu ovde razglabati doslovno tri sata,jednostavno nije kri o ni dete ni roditelj,takvo je rodjeno ,lekovi postoje ali su svi eksperimentalni jer ovu vrstu bolesti ne mozete svrstati u neke svima poznate( paranoidna sizofrenija,hiperaktivnost,....) razgovorom sa pravim posvecenim strucnim licima( od psihijatra do psihologa) to je veliki problem danas,da se prepoznaju simptomi,jer neko ce to dete videti kao obicnog nasilnika koji trazi paznju,to je pogresno. a naravno da ima i tskvih slucajeva

Mrmot

pre 9 godina

Pa da ga je jednom onako ljudski prebila ko vola u kupusu ne bi mu to više palo na pamet...
Uostalom ako nastavi tako nek ga da ciganima pa nek se oni bakcu sa njim...

idimidodjimi

pre 9 godina

Naši stari ga ne bi vodili kod psihijatra. ..to je vaspitna zapustenost a to sto dobija napade besa i razornu snagu. ..oprostite...takvo dete odvesti kod dobrog svestenika...odmah...

Tradicionalista.

pre 9 godina

Batina je iz raja izasla!!!!! Ovo je nevaspitano,razmazeno dete,a vi mislite sta hocete!!!!!
(Brutalna, 18. jun 2014 16:14)

Da su ga od rodjenja edukovali, voleli, bili brizni u svakom pogledu, ne verujem da bi se tako ponasao. Mislim da samo dete koje je zanemarivano ili ludo moze tako da se ponasa. Batine mogu smiriti decu ali ih ne mogu promeniti, nego od njih napraviti nasilnike, i kada stasaju to ce isto raditi devojci, zeni, deci... Pozdrav.

uzasno ...

pre 9 godina

Jedna stara kineska prica ide otprilike ovako: doveo covek sina od godinu dana kod mudraca da mu ga vaspita, rekavsi: "Dovodim ti dete, ti ces znati najbolje kako od njega da napravis coveka". Starac ga je samo hladno pogledao i tiho prozborio: "Ne mogu ja vise nista tu da uradim, kasno si mi ga doveo".

Deca se vaspitavaju od dana rodjenja, a granice u tome sta se sme a sta ne sme se moraju jasno postaviti, kao i sistem nagrada i kazni koje slede ako se dete pridrzava pravila ili ih krsi. I ja sam udario majku kada sam imao 3 ili 4 godine i dobio takve zestoke batine od oca da mi to vise nije nikada padalo na pamet. Batina je iz raja izasla, a dete koje se zapusti i dozvoli mu se da vrslja kako hoce zavrsava kao mentalni bolesnik.

yoyo

pre 9 godina

Takva deca su za psihijatrijsku bolnicu, a ne za kuću. Šta kad posratu još malo ta deca ima da biju i čak ubiju roditelje. Valjda treba odmah da se smeste u bolnicu i da piju neke sedative A ne da njihovi roditelji privlače pažnju praveći dokumentarac.
Strašno!!!

yoyo

pre 9 godina

Takva deca su za psihijatrijsku bolnicu, a ne za kuću. Šta kad posratu još malo ta deca ima da biju i čak ubiju roditelje. Valjda treba odmah da se smeste u bolnicu i da piju neke sedative A ne da njihovi roditelji privlače pažnju praveći dokumentarac.
Strašno!!!

uzasno ...

pre 9 godina

Jedna stara kineska prica ide otprilike ovako: doveo covek sina od godinu dana kod mudraca da mu ga vaspita, rekavsi: "Dovodim ti dete, ti ces znati najbolje kako od njega da napravis coveka". Starac ga je samo hladno pogledao i tiho prozborio: "Ne mogu ja vise nista tu da uradim, kasno si mi ga doveo".

Deca se vaspitavaju od dana rodjenja, a granice u tome sta se sme a sta ne sme se moraju jasno postaviti, kao i sistem nagrada i kazni koje slede ako se dete pridrzava pravila ili ih krsi. I ja sam udario majku kada sam imao 3 ili 4 godine i dobio takve zestoke batine od oca da mi to vise nije nikada padalo na pamet. Batina je iz raja izasla, a dete koje se zapusti i dozvoli mu se da vrslja kako hoce zavrsava kao mentalni bolesnik.

lemy

pre 9 godina

aman ljudi ,vidim ovde komentare od kojih sam se najezio,dete je bollesno,ima mentalni poremecaj,lecio sam takvu decu u Belgiji,to dete ce nazalost posecivati mentalne ustanove mnogo godina,ali sam licno bio sa takvim klincima i oni su svesni svojih postupaka ali ne misle da je to lose ,e sad od slucaja do slucaja mogu ovde razglabati doslovno tri sata,jednostavno nije kri o ni dete ni roditelj,takvo je rodjeno ,lekovi postoje ali su svi eksperimentalni jer ovu vrstu bolesti ne mozete svrstati u neke svima poznate( paranoidna sizofrenija,hiperaktivnost,....) razgovorom sa pravim posvecenim strucnim licima( od psihijatra do psihologa) to je veliki problem danas,da se prepoznaju simptomi,jer neko ce to dete videti kao obicnog nasilnika koji trazi paznju,to je pogresno. a naravno da ima i tskvih slucajeva

svim ovdeprisutnim nadrilekarima

pre 9 godina

Nisu mi jasni ovi komentari ovde, to je dete sa ozbiljnim mentalnim poremećajem, koji se ni batinama ne bi mogao izlečiti. Mali je jednostavno bolestan, ne razlikuje dobro od lošeg, a terapija podrazumeva boravak u institucijama i nažalost teške medikamente kako bi se takvo ponašanje obuzdalo.

Mrmot

pre 9 godina

Pa da ga je jednom onako ljudski prebila ko vola u kupusu ne bi mu to više palo na pamet...
Uostalom ako nastavi tako nek ga da ciganima pa nek se oni bakcu sa njim...

peace frog

pre 9 godina

najezila sam se dok sam citala clanak ali sam pravu jezu osetila tek kad sam komentare procitala! Mogu samo da se nadam da deca sa psihickim poremecajima imaju razumnije i informisanije roditelje od ovih komentatora. Sto se tice ovog deteta ne znam ni sta bih rekla, nisam ni psiholog ni psihijatar, ali mi sve ovo lici na sociopatu.

A ova recenica
"Uostalom ako nastavi tako nek ga da ciganima pa nek se oni bakcu sa njim..."
kao i broj pozitivnih komentara me je bukvalno ostavila u soku!!!

bezimena

pre 9 godina

Žalosno je koliko je ovde primitivizma i neukosti. U pitanju je BOLEST i to dete bi moralo da se leči u adekvatnoj ustanovi, svakako da nije za boravak u kući obzirom da predstavlja opasnost za okollinu. Zato ne razumem njegovu majku i ona ne može imati moju podršku.

Banat

pre 9 godina

Da ga je prebila ko vola u kupusu verovatno bi sutradan bila mrtva. Ovo nije obicno dete gde bi male batine ili par po turu ili ne daj ti Boze tesko prebijanje smirilio i obuzdalo narav. Dete je teski psihicki bolesnik i mora da se leci u ustanovi. Ja sam takodje bio razmazeno dete pa se ne secam kada su mi noz ili guranje roditelja pod kamion pali napamet.

aleks

pre 9 godina

Jako je ruzno kriviti roditelje dete je psihicki bolesno, tako je rodjeno i treba ga smestiti u ustanovu. Roditelji su divni sto ga uopste drze u kuci. Posebno to vole ovi bez dece, da sude roditeljima za sve zivo.

Tradicionalista.

pre 9 godina

Batina je iz raja izasla!!!!! Ovo je nevaspitano,razmazeno dete,a vi mislite sta hocete!!!!!
(Brutalna, 18. jun 2014 16:14)

Da su ga od rodjenja edukovali, voleli, bili brizni u svakom pogledu, ne verujem da bi se tako ponasao. Mislim da samo dete koje je zanemarivano ili ludo moze tako da se ponasa. Batine mogu smiriti decu ali ih ne mogu promeniti, nego od njih napraviti nasilnike, i kada stasaju to ce isto raditi devojci, zeni, deci... Pozdrav.

Tradicionalista.

pre 9 godina

Kladim se da bih ga smirio za mesec dana. Lekar sam po profesiji, ali batina kao vaspitno sredstvo je nezamenljiva!
(stecky, 18. jun 2014 17:02)

Ko ne ume dijalogom on mora batinama i nasiljem.
Zato imamo ovoliko mladih koji su agresivni, koji se probadaju nozevima, ubijaju, a bice jos i gore.

Sabre

pre 9 godina

Klasican primer lika koji kasnije postane psihopata i pobije brdo ljudi. Ovo treba pod hitno na ozbiljno i dugo psihijatrijsko lecenje, a ako ne upali, zatvoriti ga negde gde ne moze nikome da naudi.

aleks

pre 9 godina

@Tradicionalista
Ne bih bas da ti pozelim ovakvo dete psihopatu ili sizofrenika pa da probas sa dijalogom ali bas me zanima da li bi ti uspelo

Jelena

pre 9 godina

Ok, vi ga bijeta "kao vola u kupusu" jer je mali. Ko će koga da bije kada dete bude imalo 18 god. npr. ? Dete je psihijatrijski bolesnik, a mere koje vi predlažete su ravne terapijama u psihijatrijskim ustanovama iz prve polivine 20. veka. U vašim popisima fale samo elektrošokovi.

Aca

pre 9 godina

Svi pričate kako ga treba tući i kako je razmažen. Pačnimo od tog razmažen- kako za neko dete koje hoće da UBIJE SVOJU MAJKU možete da kažete da je razmaženo- ono je onda bolesnik. A kao drugo to da ga treba tući- da li stvarno mislite da bi ste dobili nešto tučenjem deteta koje hoće da ubije za najmanju sitnicu? Dobili biste jednosmernu kartu za raj- eto šta biste dobili.

Dott

pre 9 godina

Zabavljao sam se sa razvedenom zenom koja ima istih problema. Godinu dana pre nego sto smo usli u vezu ona se razvela od muskarca koji ju je tukao a i sa nemirnim sinom sve je resavao batinama. Sin je pripao njoj i gde je otac stao sin je nastavio. Kad nije imala para da mu kupi sta zeli on bi je fizicki napao besneo i gadjao je raznim predmetima, bezao iz skole i imao lose ocene.
Terao sam je da razgovara sa njim, medjutim kaze pokusava svakodnevno i ne vredi, vodila ga je i kod rznih psihologa, ali nece da saradjuje i sve se zavrsava neuspesno.
Dogovorio sam se sa njom na slucajan (za njega) sastanak u gradu, da sednemo u kafic i ja porazgovaram sa njim, da ona u nekom vremenu ode na 10 minuta sa izgovorom da ide da kupi nesto. Tako je moralo biti jer ona je krila da je u vezi jer je smatrala da je bolje tako za malog a i bivsi muz da ne sazna.
Kad se vratila decak je plakao a i meni su suze nadirale, obecao joj je da vise nikad nece dici ruku na nju i zagrlio je, plakali smo svo troje tada. Narednih par meseci bio je zlatan da bi ponovo poceo po mali, raskinuli smo ali smo se sretali zbog njega na par meseci. Sada je normalan decko od 15 godina, a prvi razgovor sa njim imo sam kada je imao 12.Ne mislim da sam napravio svetsko cudo, samo sam imao strpljenja i takta da mu nadjem slabu tacku zbog cega je poceo da me slusa i upija svaku rec i razume sto je najvaznije.

idimidodjimi

pre 9 godina

Naši stari ga ne bi vodili kod psihijatra. ..to je vaspitna zapustenost a to sto dobija napade besa i razornu snagu. ..oprostite...takvo dete odvesti kod dobrog svestenika...odmah...

pravi konzervativac

pre 9 godina

I treba da je bije kada nije znala da ga izvede na put, i sada je kasno kada klinja ima 10 godina. Ima da je lema kao vola u kupusu, sto bude stariji to ce biti i agresivniji za nju i okolinu. E to vam je primer danasnje srpske omladine koja bode nozevima, i puca iz utoka. Losi roditelji, jos gora deca. Vecina komentatora nema veze sa mozgom, i kao hipnotisani vicu bij, ili mazi. Tajna je u tome da treba biti roditelj, a ne neko ko ce deci da daje pare i ispunjava sve njihove hirove da bi ih se otarasio, ili im udovoljavao, i samim tim misli da je dobar roditelj.

Lana

pre 9 godina

Ma, kaišom to dobro treba izlemati dva puta i treći put će pitati za dozvolu u WC da ode. Tako je to kad država zabrani da biješ decu, da im sva moguća prava i zaštiti ih ko bele medvede. Deca su, bre, najveći epikurejci, a što je najgore, toga su više nego svesni.

IronMan

pre 9 godina

Batine mogu smiriti decu ali ih ne mogu promeniti, nego od njih napraviti nasilnike, i kada stasaju to ce isto raditi devojci, zeni, deci... Pozdrav. (Tradicionalista., 18. jun 2014 16:53) Da, baš se brinem da ovaj mali ne postane nasilnik?! Pa kako da ne postane, kad sve isteruje na silu?! A dobro i zlo ne razlikuje, jer nije bio ni nagrađivan, ni kažnjavan!

V.

pre 9 godina

Zao mi je dece u Srbiji sa roditeljima sa ovakvim poremecenim stavovima.. Jos koliko su nam socijalni radnici angazovani, o policiji da ne pricam, nema im pomoci.. Svako ko moze svom detetu namerno da nanese bol batinama je veci psihopata od ovog deteta.. A dete je bolesno, to je svakome pri
zdravom razumu jasno i tu nije niko kriv, ni majka ni dete..

peki

pre 9 godina

Roditelji su krivi. Dete se vaspitava od dana rodjenja. Najlakse je dete odvesti psihologu koji ga kljukaju koje kakvim drogama i prepisujuci neke poremecaje kako bi sto vise novca izvukli od roditelja. Nijedan psiholog nece reci: Gospodjo vodite ga kuci, razovarajte. Deca su uvek bespomocna u svetu odraslih. Sumnjam da je dete mentalno poremeceno. Bice da je majka istresala svoje frustracije na njemu dok je bio jako mali.

idimidodjimi

pre 9 godina

Naši stari ga ne bi vodili kod psihijatra. ..to je vaspitna zapustenost a to sto dobija napade besa i razornu snagu. ..oprostite...takvo dete odvesti kod dobrog svestenika...odmah...

Mrmot

pre 9 godina

Pa da ga je jednom onako ljudski prebila ko vola u kupusu ne bi mu to više palo na pamet...
Uostalom ako nastavi tako nek ga da ciganima pa nek se oni bakcu sa njim...

Tradicionalista.

pre 9 godina

Batina je iz raja izasla!!!!! Ovo je nevaspitano,razmazeno dete,a vi mislite sta hocete!!!!!
(Brutalna, 18. jun 2014 16:14)

Da su ga od rodjenja edukovali, voleli, bili brizni u svakom pogledu, ne verujem da bi se tako ponasao. Mislim da samo dete koje je zanemarivano ili ludo moze tako da se ponasa. Batine mogu smiriti decu ali ih ne mogu promeniti, nego od njih napraviti nasilnike, i kada stasaju to ce isto raditi devojci, zeni, deci... Pozdrav.

peki

pre 9 godina

Roditelji su krivi. Dete se vaspitava od dana rodjenja. Najlakse je dete odvesti psihologu koji ga kljukaju koje kakvim drogama i prepisujuci neke poremecaje kako bi sto vise novca izvukli od roditelja. Nijedan psiholog nece reci: Gospodjo vodite ga kuci, razovarajte. Deca su uvek bespomocna u svetu odraslih. Sumnjam da je dete mentalno poremeceno. Bice da je majka istresala svoje frustracije na njemu dok je bio jako mali.

Lana

pre 9 godina

Ma, kaišom to dobro treba izlemati dva puta i treći put će pitati za dozvolu u WC da ode. Tako je to kad država zabrani da biješ decu, da im sva moguća prava i zaštiti ih ko bele medvede. Deca su, bre, najveći epikurejci, a što je najgore, toga su više nego svesni.

uzasno ...

pre 9 godina

Jedna stara kineska prica ide otprilike ovako: doveo covek sina od godinu dana kod mudraca da mu ga vaspita, rekavsi: "Dovodim ti dete, ti ces znati najbolje kako od njega da napravis coveka". Starac ga je samo hladno pogledao i tiho prozborio: "Ne mogu ja vise nista tu da uradim, kasno si mi ga doveo".

Deca se vaspitavaju od dana rodjenja, a granice u tome sta se sme a sta ne sme se moraju jasno postaviti, kao i sistem nagrada i kazni koje slede ako se dete pridrzava pravila ili ih krsi. I ja sam udario majku kada sam imao 3 ili 4 godine i dobio takve zestoke batine od oca da mi to vise nije nikada padalo na pamet. Batina je iz raja izasla, a dete koje se zapusti i dozvoli mu se da vrslja kako hoce zavrsava kao mentalni bolesnik.

pravi konzervativac

pre 9 godina

I treba da je bije kada nije znala da ga izvede na put, i sada je kasno kada klinja ima 10 godina. Ima da je lema kao vola u kupusu, sto bude stariji to ce biti i agresivniji za nju i okolinu. E to vam je primer danasnje srpske omladine koja bode nozevima, i puca iz utoka. Losi roditelji, jos gora deca. Vecina komentatora nema veze sa mozgom, i kao hipnotisani vicu bij, ili mazi. Tajna je u tome da treba biti roditelj, a ne neko ko ce deci da daje pare i ispunjava sve njihove hirove da bi ih se otarasio, ili im udovoljavao, i samim tim misli da je dobar roditelj.

Tradicionalista.

pre 9 godina

Kladim se da bih ga smirio za mesec dana. Lekar sam po profesiji, ali batina kao vaspitno sredstvo je nezamenljiva!
(stecky, 18. jun 2014 17:02)

Ko ne ume dijalogom on mora batinama i nasiljem.
Zato imamo ovoliko mladih koji su agresivni, koji se probadaju nozevima, ubijaju, a bice jos i gore.

yoyo

pre 9 godina

Takva deca su za psihijatrijsku bolnicu, a ne za kuću. Šta kad posratu još malo ta deca ima da biju i čak ubiju roditelje. Valjda treba odmah da se smeste u bolnicu i da piju neke sedative A ne da njihovi roditelji privlače pažnju praveći dokumentarac.
Strašno!!!

svim ovdeprisutnim nadrilekarima

pre 9 godina

Nisu mi jasni ovi komentari ovde, to je dete sa ozbiljnim mentalnim poremećajem, koji se ni batinama ne bi mogao izlečiti. Mali je jednostavno bolestan, ne razlikuje dobro od lošeg, a terapija podrazumeva boravak u institucijama i nažalost teške medikamente kako bi se takvo ponašanje obuzdalo.

lemy

pre 9 godina

aman ljudi ,vidim ovde komentare od kojih sam se najezio,dete je bollesno,ima mentalni poremecaj,lecio sam takvu decu u Belgiji,to dete ce nazalost posecivati mentalne ustanove mnogo godina,ali sam licno bio sa takvim klincima i oni su svesni svojih postupaka ali ne misle da je to lose ,e sad od slucaja do slucaja mogu ovde razglabati doslovno tri sata,jednostavno nije kri o ni dete ni roditelj,takvo je rodjeno ,lekovi postoje ali su svi eksperimentalni jer ovu vrstu bolesti ne mozete svrstati u neke svima poznate( paranoidna sizofrenija,hiperaktivnost,....) razgovorom sa pravim posvecenim strucnim licima( od psihijatra do psihologa) to je veliki problem danas,da se prepoznaju simptomi,jer neko ce to dete videti kao obicnog nasilnika koji trazi paznju,to je pogresno. a naravno da ima i tskvih slucajeva

Banat

pre 9 godina

Da ga je prebila ko vola u kupusu verovatno bi sutradan bila mrtva. Ovo nije obicno dete gde bi male batine ili par po turu ili ne daj ti Boze tesko prebijanje smirilio i obuzdalo narav. Dete je teski psihicki bolesnik i mora da se leci u ustanovi. Ja sam takodje bio razmazeno dete pa se ne secam kada su mi noz ili guranje roditelja pod kamion pali napamet.

aleks

pre 9 godina

@Tradicionalista
Ne bih bas da ti pozelim ovakvo dete psihopatu ili sizofrenika pa da probas sa dijalogom ali bas me zanima da li bi ti uspelo

IronMan

pre 9 godina

Batine mogu smiriti decu ali ih ne mogu promeniti, nego od njih napraviti nasilnike, i kada stasaju to ce isto raditi devojci, zeni, deci... Pozdrav. (Tradicionalista., 18. jun 2014 16:53) Da, baš se brinem da ovaj mali ne postane nasilnik?! Pa kako da ne postane, kad sve isteruje na silu?! A dobro i zlo ne razlikuje, jer nije bio ni nagrađivan, ni kažnjavan!

V.

pre 9 godina

Zao mi je dece u Srbiji sa roditeljima sa ovakvim poremecenim stavovima.. Jos koliko su nam socijalni radnici angazovani, o policiji da ne pricam, nema im pomoci.. Svako ko moze svom detetu namerno da nanese bol batinama je veci psihopata od ovog deteta.. A dete je bolesno, to je svakome pri
zdravom razumu jasno i tu nije niko kriv, ni majka ni dete..

aleks

pre 9 godina

Jako je ruzno kriviti roditelje dete je psihicki bolesno, tako je rodjeno i treba ga smestiti u ustanovu. Roditelji su divni sto ga uopste drze u kuci. Posebno to vole ovi bez dece, da sude roditeljima za sve zivo.

peace frog

pre 9 godina

najezila sam se dok sam citala clanak ali sam pravu jezu osetila tek kad sam komentare procitala! Mogu samo da se nadam da deca sa psihickim poremecajima imaju razumnije i informisanije roditelje od ovih komentatora. Sto se tice ovog deteta ne znam ni sta bih rekla, nisam ni psiholog ni psihijatar, ali mi sve ovo lici na sociopatu.

A ova recenica
"Uostalom ako nastavi tako nek ga da ciganima pa nek se oni bakcu sa njim..."
kao i broj pozitivnih komentara me je bukvalno ostavila u soku!!!

Aca

pre 9 godina

Svi pričate kako ga treba tući i kako je razmažen. Pačnimo od tog razmažen- kako za neko dete koje hoće da UBIJE SVOJU MAJKU možete da kažete da je razmaženo- ono je onda bolesnik. A kao drugo to da ga treba tući- da li stvarno mislite da bi ste dobili nešto tučenjem deteta koje hoće da ubije za najmanju sitnicu? Dobili biste jednosmernu kartu za raj- eto šta biste dobili.

Sabre

pre 9 godina

Klasican primer lika koji kasnije postane psihopata i pobije brdo ljudi. Ovo treba pod hitno na ozbiljno i dugo psihijatrijsko lecenje, a ako ne upali, zatvoriti ga negde gde ne moze nikome da naudi.

bezimena

pre 9 godina

Žalosno je koliko je ovde primitivizma i neukosti. U pitanju je BOLEST i to dete bi moralo da se leči u adekvatnoj ustanovi, svakako da nije za boravak u kući obzirom da predstavlja opasnost za okollinu. Zato ne razumem njegovu majku i ona ne može imati moju podršku.

Jelena

pre 9 godina

Ok, vi ga bijeta "kao vola u kupusu" jer je mali. Ko će koga da bije kada dete bude imalo 18 god. npr. ? Dete je psihijatrijski bolesnik, a mere koje vi predlažete su ravne terapijama u psihijatrijskim ustanovama iz prve polivine 20. veka. U vašim popisima fale samo elektrošokovi.

Dott

pre 9 godina

Zabavljao sam se sa razvedenom zenom koja ima istih problema. Godinu dana pre nego sto smo usli u vezu ona se razvela od muskarca koji ju je tukao a i sa nemirnim sinom sve je resavao batinama. Sin je pripao njoj i gde je otac stao sin je nastavio. Kad nije imala para da mu kupi sta zeli on bi je fizicki napao besneo i gadjao je raznim predmetima, bezao iz skole i imao lose ocene.
Terao sam je da razgovara sa njim, medjutim kaze pokusava svakodnevno i ne vredi, vodila ga je i kod rznih psihologa, ali nece da saradjuje i sve se zavrsava neuspesno.
Dogovorio sam se sa njom na slucajan (za njega) sastanak u gradu, da sednemo u kafic i ja porazgovaram sa njim, da ona u nekom vremenu ode na 10 minuta sa izgovorom da ide da kupi nesto. Tako je moralo biti jer ona je krila da je u vezi jer je smatrala da je bolje tako za malog a i bivsi muz da ne sazna.
Kad se vratila decak je plakao a i meni su suze nadirale, obecao joj je da vise nikad nece dici ruku na nju i zagrlio je, plakali smo svo troje tada. Narednih par meseci bio je zlatan da bi ponovo poceo po mali, raskinuli smo ali smo se sretali zbog njega na par meseci. Sada je normalan decko od 15 godina, a prvi razgovor sa njim imo sam kada je imao 12.Ne mislim da sam napravio svetsko cudo, samo sam imao strpljenja i takta da mu nadjem slabu tacku zbog cega je poceo da me slusa i upija svaku rec i razume sto je najvaznije.