Uređenje doma

Razlozi dečje gojaznosti i kako je sprečiti

Veoma je važno da se deca hrane zdravo, ali to ćete postići samo ako ih od malih nogu navikavate na zdrav život što podrazumeva i zdravu ishranu. Evo nekih razloga dečije gojaznosti i načina da se ona spreči.

Ponedeljak, 14.10.2013.

09:54

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Razlozi decje gojaznosti i kako je spreciti 1. Preskakanje dorucka Uzurbana jutarnja rutina nije izgovor da se preskoci dorucak. Deca koja doruckuju bolje prolaze na testovima, imaju vise energije i manje kilograma od dece koja preskacu dorucak. Glavni razlog gojaznosti kod dece je taj sto ne doruckuju, zato se potrudite da svom detetu svakoga jutra pre odlaska na posao spremite zdrav obrok. 2. Dorucak bogat secerom Sladak dorucak je zapravo veoma los, jer doprinosi gomilanju kilograma. Resenje je da spremite jaja, ovsenu kasu ili date detetu pahuljice bez secera. 3. Izbegavanje aktivnosti napolju Deca koja se igraju napolju imaju vise energije, samopouzdanja i smanjen rizik od gojaznosti. Zabranite deci preterano igranje kompjuterskih igrica u kuci i izvedite ih napolje. 4. Nezdrave grickalice Najbolje oruzije u borbi protiv decje gojaznosti su zdrave grickalice, koje ukljucuju voce i povrce, ovsenu kasu i druge zitarice. Neka zdrava ishrana postane nacin zivota vase porodice. 5. Izbegavanje sporta Upoznajte dete sa razlicitim vrstama sportova kako bi se za neki od njih zainteresovao. To je sjajan nacin za borbu protiv gojaznosti i sticanja novih prijatelja. 6. Prekomerno vreme provedeno pred ekranom Ugasite televizor i kompjuter i provodite vreme sa decom napolju. Vozite bicikl, trcite ili igrajte kosarku. To je odlican nacin da provedete kvalitetno vreme sa decom i u isto vreme vodite zdrav zivot. Foto: tiverylucky/FreeDigitalPhotos.net Super zena Veoma je vazno da se deca hrane zdravo, ali to cete postici samo ako ih od malih nogu navikavate na zdrav zivot sto podrazumeva i zdravu ishranu. Evo nekih razloga decije gojaznosti i nacina da se ona spreci. Veoma je vazno da se deca hrane zdravo, ali to cete postici samo ako ih od malih nogu navikavate na zdrav zivot sto podrazumeva i zdravu ishranu. Evo nekih razloga decije gojaznosti i nacina da se ona spreci.

1. Preskakanje doručka

Užurbana jutarnja rutina nije izgovor da se preskoči doručak. Deca koja doručkuju bolje prolaze na testovima, imaju više energije i manje kilograma od dece koja preskaču doručak. Glavni razlog gojaznosti kod dece je taj što ne doručkuju, zato se potrudite da svom detetu svakoga jutra pre odlaska na posao spremite zdrav obrok.

2. Doručak bogat šećerom

Sladak doručak je zapravo veoma loš, jer doprinosi gomilanju kilograma. Rešenje je da spremite jaja, ovsenu kašu ili date detetu pahuljice bez šećera.

3. Izbegavanje aktivnosti napolju

Deca koja se igraju napolju imaju više energije, samopouzdanja i smanjen rizik od gojaznosti. Zabranite deci preterano igranje kompjuterskih igrica u kući i izvedite ih napolje.

4. Nezdrave grickalice

Najbolje oružije u borbi protiv dečje gojaznosti su zdrave grickalice, koje uključuju voće i povrće, ovsenu kašu i druge žitarice. Neka zdrava ishrana postane način života vaše porodice.

5. Izbegavanje sporta

Upoznajte dete sa različitim vrstama sportova kako bi se za neki od njih zainteresovao. To je sjajan način za borbu protiv gojaznosti i sticanja novih prijatelja.

6. Prekomerno vreme provedeno pred ekranom

Ugasite televizor i kompjuter i provodite vreme sa decom napolju. Vozite bicikl, trčite ili igrajte košarku. To je odličan način da provedete kvalitetno vreme sa decom i u isto vreme vodite zdrav život.

Foto: tiverylucky/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare