Veze i odnosi

Život svingera: "Nikada nismo prevarili jedno drugo"

Kristi i Mark su naizgled konzervativne računovođe koji žive kao i sav normalan svet. Ipak, iza svega toga krije se tajni život ispunjen godinama uživanja u grupnom seksu. Sada je ovaj par rešio da istupi javno i govori o tome.

Ponedeljak, 17.11.2014.

10:37

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Četrdesetogodišnja Kristi i godinu dana mlađi Mark iz Teksasa u braku su 14 godina, a smatraju da je uživanje u svingovanju upravo ono što održava njihov brak.

"Ovo je naša ljubavna priča. Mi smo normalni. Imamo iste probleme kao i drugi ljudi. Ne želimo da ubeđujemo ljude da pristaju na to, ali jednostavno želimo da pokažemo koliko je naš život divan“, kaže Mark.

U svojoj novoj knjizi "Moderni brak“ par piše o tome kako je izgledala njihova prva svingerska žurka 2005. godine.

"To je bio potpuni haos, gomila muškaraca i žena jedni na drugima. Prvi put smo bili uplašeni i uzbuđeni, pa smo samo posmatrali. Nije nam dugo trebalo da shvatimo da sledeći put želimo da se upustimo u to.“

Ipak, Kristi i Mark su ustanovili dva važna pravila: uradiće to iz čiste zabave i nikada neće imati seks jedni s drugima pred drugim ljudima.

Prvi put se nisu utopili u masu i neograničeno menjali partnere, već su počeli s blažom varijantom da probiju led. Upoznali su se s još jednim parom u hotelskoj sobi, te poneli gomilu seksualnih igračaka.

Što se tiče polno prenosivih bolesti, ovaj bračni par kaže da je vrlo neuobičajeno da neko dobije neku bolest, te da se na takve stvari izuzetno pazi.

"Šta je bezbednije? Kada se nepoznati par smuva u baru ili seksualna žurka?“, pita se Mark.

Jedna po jedna, granice su ubrzo nestajale, a par se i previše opustio. Kristi je jednu noć čak uhvatila sebe kako sa slušalicama sedi u dnevnoj sobi i gleda seriju „Breaking Bad“ dok njen suprug i još jedan muškarac vode ljubav sa devetnaestogodišnjakinjom.

Kako kaže, nekada bi joj se dešavalo da se od prevelikog umora onesvesti u toku seksa s nepoznatim muškarcem.

Najznačajniji zaokret u svingerskom životu doživeli su kada su otišli u rodni Ostin da posete porodice. Pozvali su na večeru školskog druga Breta i njegovu suprugu Teri koja je bila veoma temperamentna žena. Šuškalo se da grade seksualnu sobu u svom novom domu.

Povezali su se na dubljem nivou i započeli ozbiljnu svignersku vezu: Kristi se zabavljala sa Bretom, a Mark sa Teri. Pošto su živeli daleko, često su se posećivali na nekoliko dana kada bi organizovali svingerska druženja.

Ipak, ubrzo je postalo komplikovano. Mark i Teri su razvili emocije jedno prema drugom, baš kao i Bret i Kristi.

Kristi je često bila ljubomorna na iskustva koja su Mark i Teri delili, a zajedno su imali običaj da odlaze na izložbe i predstave na Brodveju. Mark je delio isti osećaj čim bi video da Kristi i Bret planiraju neko ludo iskustvo poput skakanja iz aviona.

"Bilo je užasno. Izgledali su veoma blisko. Uopšte nismo shvatali koliko je sve to postalo bolesno“, kaže Mark.

Situacija je kulminirala u trenutku kada je Teri zatražila razvod kako bi bila s Markom, a Kristi je počela da se smeje ne shvatajući je ozbiljno. Na kraju, Teri je ostavila i Breta i Marka.

Shvativši u kakvu su se komplikaciju upleli, Mark i Kristi danas praktikuju „obične“ svignerske zabave bez ikakvih daljih obaveza. Oni smatraju da takva vrsta zabave nema nikakvog uticaja na njih, osim što čini njihovu vezu kvalitetnijom i jačom. Ipak, svesni su toga da njima mnogi bliski ljudi neće biti oduševljeni, posebno sada kada su objavili knjigu i obelodanili svoj tajni život.

"Moja mama sigurno neko vreme neće pričati sa mnom, jer radimo nešto što se smatra nemoralnim“, kaže Mark.

"Ja mislim da će moja biti samo šokirana, ali ne verujem da će nas osuđivati“, ističe Kris.

Zanimljivo je da oboje ne smatraju da su ikada prevarili jedno drugo.

"Mi ovo radimo zajedno. Ne moram da se krijem da bih ga varala i imala seks s nekim drugim. Da više parova postupa kao i mi, ne bi bilo ovoliko nevere u vezama. Ne bi imali razloga da varaju.“

Ovaj par u budućnosti želi da usvoji dete, a Kristi kaže da je spremna da se upusti u borbu sa svetom kada se odluči na takav korak. Ipak, svingovanja ne žele da se odreknu.

"Radićemo ovo dokle god možemo. Mislim da ne možemo da živimo bez toga“, zaključuje Mark.

foto: lies thru a lens/flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.