Ne privatizaciji manjinskih medija

Poslanici SVM zahtevaju da se od obavezne privatizacije izuzmu opštinski mediji sa programima na jezicima manjina.

Info

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2007.

20:05

Default images

Poslanici Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Skupštini Srbije podneli su predlog za izmenu Zakona o radiodufuziji kako bi se od obavezne privatizacije izuzeli mediji sa programima na jezicima nacionalnih manjina, čiji su osnivači opštine, saopšteno je danas.

Na konferenciji za novinare SVM-a u Subotici rečeno je da ta stranka traži da se o predlogu raspravlja na prvoj narednoj sednici po hitnom postupku.

Predlog SVM-a predvidja da radio i televizijske stanice, koje su u poslednjih 12 meseci emitovale nedeljno najmanje 800 minuta programa na jednom ili više jezika nacionalnih manjina, zadrže status javnog preduzeća.

Poslanik Laslo Varga rekao je da je predlog podnet juče.

SVM ocenjuje da je podrška tom predlogu "prilika da stranke koje se zalažu za prava nacionalnih manjina pokažu koliko su im programski ciljevi iskreni", a za predsednika Skupštine Srbije Olivera Dulića da "pokaže koliko su za njega važni Subotica i Radio Subotica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: