Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 02.09.2015.

10:48

Položen kamen temeljac za Karling centar

Kamen temeljac za prvi karling centar na Balkanu postavljen je u utorak u Surčinu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Foto: Nacionalni savez za karling Srbije

Početak izgradnje Karling centra obeležen je simboličnim zidanjem zida i potpisivanjem cigli Vesne Šalović, predsednice Skupštine opštine Surčin, Kejt Kejtnes, predsednice Svetske karling federacije, i Marko Stanojevića, predsednika Nacionalnog saveza za karling Srbije.

Karling savez Srbije je realativno mlada organizacija ali je za deset godina uspela da pokrene inicijativu za izgradnju dvorane sa četiri staze uz pomoć opštinskih vlasti Surčina, grada Beograda i Srbije. Nadam se da će sve teći po planu ali im ja obećavam da ću kada bude završeno dovesti svetsku karling elitu u Srbiju”, rekla je Kejt Kejtnes, predsednica Svetske karling federacije.

Tom prilikom potpisan je predugovor između Vesne Šalović, predsednice Skupštine opštine Surčin, i Milana Stanojevića, predsednika Nacionalnog saveza za karling Srbije.

Ovo je izuzetan događaj za opštinu Surčin i grad Beograd. Nadam se da ćemo uspeti da završimo sve poslove oko dobijanja svih potrebnih dozvola u najkraćem roku i da će dvorana, koja može da se koristi i za druge sportske manifestacije biti mesto okupljanja mladih”, rekla je Vesna Šalović, predsednica Opštine Surčin.

Prvi čovek srpskog karlinga Marko Stanojević delovao je zadovoljno posle zidanja zidića i potpisivanja predugovora jer će ovom halom Srbija i Beograd biti upisani zlatnim slovima u ovom olimpijskom sportu, a to je prva hala za karling na Balkanu.

Bilo nam je potrebno deset godina da karling dovedemo među Srbe. Uveren sam da će za najmanje dva olimpijska ciklusa od otvaranja hale srpski karling igrači konkurisati za odlazak na Olimpijske igre. Četvrtinu potrebnih sredstava obezbedila je Svetska karling federacija a za ostalo očekujemo podršu grada i Republike”, rekao je Stojanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

42 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu