Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 19.10.2011.

22:12

Partizan ponovo pobedio Olimpiju

Hokejaši Partizana pobedili su ljubljansku Olimpiju 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) drugi put u samo šest dana, u meču 9. kola Slohokejlige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Sva tri gola postignuta su u drugoj trećini, a iako su gosti poveli preko Ščapa, Kovačević i Prokić su doneli preokret i konačnu pobedu Partizanu.

Izgleda da Partizan i Olimpija ne mogu da odigraju utakmicu bez uzbudljive završnice. Ljubljančani su igrali u "power play"-u poslednjih pet minuta meča (više od minuta i sa dva igrača više), ali su 'crno-beli' velikom borbenošću uspeli da odbrane sva tri boda.

Mora se reći da je Partizan igrao neuporedivo bolje nego u subotu protiv Mladosti, a neke prilike je zaista bilo teže promašiti nego postići gol. Čengeri, Popravko, Janković i kapiten Milovanović (čak tri puta) su bili potpuno sami pred golmanom Bohom, ali nisu uspeli da postignu pogodak.

Milovanović je u 40. minutu promašio penal koji je nad njim skrivio Emeršič. Utakmica je bila vrlo dobra, klizalo se brzo, ali su mreže u prvoj deonici ostale netaknute. Svi golovi su postignuti u drugoj trećini, a gosti su i četvrti put ove sezone u Beogradu prvi poveli.

Lubljančani su tada imali dva igrača više na ledu. Mora se reći da je Olimpija nedugo zatim postigla još jedan gol, koji je sudija Fazekaš neopravdano poništio pod obrazloženjem da je pomeren gol. Utisak je da je arbitar pogrešio, pošto je gol pomeren kada je pak već bio u mreži.

Bez obzira što je Partizan u celini bio znatno bolji rival, ostaje enigma kako bi se duel završio da su gosti tada poveli sa 2:0. Posle vođstva gostiju 'crno-beli' su odigrali najboljih desetak minuta meča, kada su postigli oba gola, a mogli su još nekoliko.

Prvo je Kovačević spretno iskoristio odbitak posle odličnog prodora i šuta Popravka u situaciji sa igračem više, a zatim je, posle sjajne kombinacije Kovačevića i Popravka, Prokić izvanrednim udarcem sa plave linije potigao pobedonosni gol.

Šampion Srbije i Slohokej lige je mogao znatno pre opisane dramatične završnice da reši pitanje pobednika, ali tri boda su ipak osvojena.

U subotu Partizan gostuje zagrebačkoj Mladosti u odloženoj utakmici prvog kola i biće to dobra prilika za revanš rivalu koji je neočekivano, jedini do sada, pobedio u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

42 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu