Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.06.2010.

18:55

Viktor Troicki za B92: "Radujem se Vimbldonu"

Srpski teniser Viktor Troicki ove sezone ne beleži baš najbolje rezultate i sada je 40. na ATP listi, pa na Vimbldonu neće imati poziciju nosioca. U Haleu je Viktor izgubio u drugom kolu, a u London dolazi sa željom da se prvi put u karijeri probije do osmine finala na nekom od Gren slem turnira. U intervjuu za B92 Troicki govori o ambicijama, prvom rivalu, svemu što okružuje Vimbldon, favoritima za titulu....

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Na kojim elementima igre si najviše radio pred Vimbldon?

“Ima mesta za napredak u svim elementima igre. Za Vimbldon je servis jedan od važnijih segmenata jer na travi servis igra veliku ulogu. Takođe, radim na kretnji na travi. Nisam napravio dobre rezultate na prethodna dva turnira, ali mislim da mi je igra u redu i nadam se da dobrom rezultatu na Vimbldonu”.

Prvi rival ti je Igor Kunjicin iz Rusije, trenutno 103. teniser na svetu, ali je pre godinu dana bio 35. na listi. Koja su tvoja očekivanja od tog meča?

“Igrao sam tri puta sa njim i svaki put sam ga dobio relativno lako, ali to ne mora ništa da znači jer ovo je novi meč, a i nikada ranije nismo igrali na travi. Moram da dam sve od sebe i da budem koncentrisan tokom celog meča. Glavno je da budem agresivan, ne smem njemu da dam vremena da kreira poene, već da ja vodim ritam”.

Vimbldon je, po mnogima, najveći i najvažniji teniski turnir na svetu. Možete li da nam opišete atmosferu koja vlada na tom turniru?

“Vimbldon je turnir sa najvećom tradicijom i istina je da igrači uglavnom najviše cene Vimbldon. Ja se lepo osećam kada sam tu i za svakog tenisera to je poseban osećaj. Meni trava kao podloga odgovara i radujem se svake godine kada dolazim na Vimbldon”.

Još nijednom nisi došao do osmine finala na nekom od Gren slem turnira. Koji su uzroci toga i osećaš li neki pritisak?

“To mi ne predstavlja nikakav pritisak. Najvažnije je da igram dobro, a za ostalo ćemo videti. Voleo bih da se to desi uskoro, radim maksimalno i trudiću se da se to što pre dogodi, možda već na Vimbldonu. Ako se ne desi, opet nije smak sveta, imaću još prilika”.

Srbija ima sedam predstavnika u glavnom žrebu u singlu. Koliko je to značajno za srpski tenis?

“Mi smo mala zemlja, a imamo toliko igrača u glavnom žrebu, neki od njih su favoriti, i sigurno je da to dosta znači za srpski tenis. Više nas je na turniru, možemo da razgovaramo na svom jeziku i interesantnije je nego kada nema nikoga iz naše zemlje. Novak je treći nosilac i ima velike šanse, ali ovo je Gren slem i ništa se ne može predvideti”.

Ko su, po tvom mišljenju, favoriti za osvajanje titule?

“Glavni favoriti su Federer i Nadal. Iako se govori da je Federer malo pao u igri, mislim da on i dalje ima kvalitet da osvoji Vimbldon. Takođe, Hjuit je nezgodan na travi, igrao je dobro i osvojio turnir u Haleu. Ima nekoliko momaka koji uvek mogu da iznenade i odlično se snalaze na travi, Rodik je prošle godine igrao finale i tradicionalno dobro igra na travi”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve