Kraj ere, Kaka potvrdio: Idem u penziju

Rikardo Kaka je objavio da završava sa aktivnim igranjem fudbala.

Izvor: MLJ

Nedelja, 17.12.2017.

18:47

Kraj ere, Kaka potvrdio: Idem u penziju

Takva odluka je bila očekivana nakon što Kaka u Orlandu nije ostao posle polovine oktobra kada je odigrao poslednji takmičarski meč za Orlando siti.

On je svoju odluku obelodanio za Globo, posle razgovora sa svojom porodicom.

"Moja karijera profesionalnog igrača se ovde završava. Trebalo mi je malo vremena da razmislim i odlučim u miru. Pričao sam sa ljudima bliskim meni, roditeljima, bratom, devojkom i svastikom, sa petoro ljudi. Bilo je vreme za molitvu zahvalnosti i zaključio sam da je vreme da završim sa igranjem fudbala", rekao je Kaka.

Sa Milanom je osvajao sve, od lige, Lige šampiona, italijanskog Kupa, Svetskog klupskog prvenstva, a sa Realom je podizao trofej Kupa i LaLige.

"Sada ću da se spremim da nastavim fudbalski život u drugoj ulozi. Voleo bih da radim kao trener, sportski direktor ili da budem u ulozi koja kombinuje poslove na terenu i u klubu. Milan mi je nedavno poslao jednu ponudu, videćemo", rekao je Kaka.

Brazilac je tokom karijere osvojio i Svetsko prvenstvo 2002. godine, a poslednji je pre Lionela Mesija i Kristijana Ronalda koji je osvojio Zlatnu loptu, još davnog 2. decembra 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: